banner249

Ailelerin kaygısı çocuğu etkiliyor

İzmir Üniversitesi’nde üniversite adayı çocuğu bulunan ailelerle bir araya gelen Uzm. Psikolog Mehmet Kılıç, anne babaların çocuklarından daha fazla sınav kaygısı yaşayabildiklerini, bunun da çocukta baskı ve başarısızlığa neden olduğunu söyledi.

Ailelerin kaygısı çocuğu etkiliyor
banner240

Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Mehmet Kılıç, İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen “Sınav Kaygısı ve Velinin Rolü” başlıklı konferansta, İzmir Özel Fatih Koleji’nde eğitim gören öğrencilerin velilerine seslendi. İzmir Özel Fatih Koleji ortaklığında gerçekleştirilen konferansa velilerin ilgisi yoğun oldu. 


Öğrencilerde temel olarak “anne babaya, eşe dosta ve öğretmenlere karşı rezil olma korkusu”nun sınav kaygısına neden olduğunu vurgulayan Kılıç, bir miktar kaygının faydalı olduğunu ancak yüzde 50’nin üzerine çıkan kaygının başarısızlığa neden olduğunu vurguladı ve anne babaları uyardı: “Her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk sınava giriyor. Hepsi üniversiteyi kazanamıyor ama hayat devam ediyor. Ya çocuğunuzun keyfini çıkarırsınız ya da onun hayatını zindana çevirirsiniz. Ancak hiçbir şey çocuğunuzla birlikte sevgi dolu bir hayattan önemli değildir. Ona en çok kızdığınız anda, onunla geçirdiğiniz en güzel anınızı hatırlayamıyorsanız, doğumunda duyduğunuz mutluluğu hatırlamaya çalışın.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER