banner249

Aile Hekimleri, “Bu bir darbedir”

denizli aile hekimleri derneği (dahed) başkanı dr. abdulaziz Ünal, ''aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının, hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmeleri, aile hekimliği uygulamasına indirilen en ağır darbedir'' dedi.

Aile Hekimleri, “Bu bir darbedir”
banner240
Ünal dernek üyeleri ile birlikte, Denizli Gazeteciler Cemiyeti;nde düzenlediği basın toplantısında, aile hekimlerinin 12.07.2012 gün ve 28351 sayılı resmi gazetede yayınlanan yeni kanunla, hastane acillerinde, 112 acillerde, dispanserlerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilmesinin önünün açıldığını belirtti.

;;Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının, hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmelerinin, aile hekimliği uygulamasına indirilen en ağır darbedir;; diyen Ünal, bu kanunla beraber aile hekimlerinin, yerel idarecilerin keyfine göre mesaileri sonrasında acillerde nöbet tutmaya zorlanacağını, nöbet çıkışında ve ara vermeksizin, ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir halde mesaisine devam edeceklerini savundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER