banner249

Acıpayam’ın su çilesine son

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam ilçesinin Ören ve Köke mahallelerinde yaşanan içme suyu sorununu çözdü.

Acıpayam’ın su çilesine son
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam ilçesinin Ören ve Köke mahallelerinde içme suyu sorununa neşter vurdu. DESKİ Genel Müdürlüğü, Acıpayam'ın Köke mahallesindeki Salavat mevkinden gelen cazibeli içme suyu hattının sık sık arıza yapmasından dolayı su kesintileri yaşandığını belirleyerek, çalışma başlattı. 


Bu kapsamda, 1978 yılında yapılmış olan mevcut içme suyu hattının bin 500 metrelik kısmındaki borular genişletilerek bölgedeki içme suyu sorunu çözüldüğü, Köke mahallesinde kanalizasyonu olmayan 4 hane için de 200 metre hat döşendiği, ayrıca mahalle meydanında, yağışlardan sonra oluşan su birikintilerini önlemek için 200 metre yağmur suyu hattı döşendiği bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin Acıpayam'ın Ören mahallesinde ise eskiyen ve yeni yerleşim yerlerine içme suyu hattı döşenmesi kapsamında başlatılan projede, Karapınar mevki kaynağında drenaj çalışması başlatıldı. 

Bölgeye 700 metre içme suyu hattı döşendiği, Ören mahallesinin Bağarası mevkindeki yerleşim yerlerinin içme suyu sorunu için de 600 metre hat döşendiği belirtildi. Uzun yıllar önce imece usulü ile yapılan Karcıderesi ve Çataloluk kaynaklarında ise drenaj çalışması ve isale hattı yapılacağı ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER