banner249

Abalıoğlu nefret söylemine karşı!

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat Projesi” kapsamında, 05 Mayıs 2015 tarihinde Denizli’de “Her Türlü Ayrımcılık ve Nefret Söylemi ile Mücadele” temasında bir dans gösterisi ve müzik dinletisi düzenledi.

Abalıoğlu nefret söylemine karşı!
banner240

Sivil toplum örgütleri arasındaki diyaloğu güçlendirmek, sanatsal ve kültürel faaliyetler ile farkındalık yaratmak, sivil katılımın güçlenmesine katkı ve Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla, İtalya’da faaliyet gösteren Lunaria Derneği ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat projesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finansmanı ile hayata geçiriliyor. 


Proje kapsamında 5 Mayıs 2015 tarihinde, Pamukkale Üniversitesi Dans Topluluğu, Dünya Türküleri Topluluğu ile İstanbul’dan gelen konuk sanatçıların katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 17.00-19.00 arasında dans gösterisi, saat 20.30-22.30 arasında ise müzik dinletisi gerçekleştirildi. 

Öğretim üyeleri, öğrenciler ve tüm Denizlilere açık olan müzik ve dans gösterisinde farklı kültürlerin örnekleri sunularak sanatın evrensel dili ve birleştirici gücü ile tüm katılımcılarda ayrımcılık konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi. 

Proje kapsamında Ocak ayında gerçekleştirilen atölye çalışmasında; 12 yerli ve yabancı sanatçı tarafından üretilen eserler, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ev sahipliğinde İstanbul’da sergilendi. Eserlerin, Mayıs ayı içerisinde Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliğinde Denizli’de sanatseverlerle buluşması planlanlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER