banner249

54 Yaşındaki engelli 52 yıl sonra sokağa çıktı

izmir'de, 54 yaşındaki engelli, 52 yıl sonra sokağa çıktı. izmir'de yıllardır yaşamasına rağmen dünya gözüyle ne kordon'u, ne konak'ı ne de denizi görebilen alim Åžahin, izmir büyükşehir belediyesi'nin organizasyonuyla unutamayacağı bir gün yaşadı.

54 Yaşındaki engelli 52 yıl sonra sokağa çıktı
banner240
Henüz 24 aylık iken divandan düşerek omuriliğinin zedelenmesiyle vücudunun Belden aşağısını ve kollarının önemli bir kısmını kullanamaz hale gelen Şahin, bugün 54 yaşına geldi. 52 senedir sokağa çıkamadığını anlatan Şahin;in hayatı, küçücük bir odada geçiyor. Gökyüzünü, sadece daracık bir sokağa bakan evinin balkonundan görüyor ve umutla dışarı çıkacağı günü bekliyor. İzmir;de yaşamasına rağmen ne Kordon;u, ne Konak;ı ne de denizi biliyor. Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hayata dört elle sarılan Şahin, hiç okula gitmeden kendi kendine okuma yazmayı ve bilgisayar kullanmayı öğrendi. Şiir yazabilecek kadar yetenekli biri olan Şahin, 300 üzerinde şiirini kitaplaştırmayı çok istediğini söyledi.

Şahin, en büyük arzusunun herkes gibi dışarı çıkıp dolaşabilmek, sadece internetten fotoğraflarını görebildiği yaşadığı kenti, İzmir;i "dünya gözüyle" görüp gezmek olduğunu belirterek bunun için de her gün akülü araba hayali kurduğunu anlattı.

77 yaşındaki annesi Fatma Şahin ise yaşlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Oğlumu kaldırıp indirmekte zorlanıyorum, 52 senedir içeride hapis hayatı yaşıyor ölmeden sağlığında dışarı bir çıksın gelsin dışarıda olup bitenleri görsün onu istiyoruz. Başka bir istediğimiz yok, Allah;a şükür kimseye muhtaç olmadık kendi yağımızla tuzumuzla kavrulduk."

KUŞ OLUP UÇABİLMEK İSTEDİM
Bu çaresiz bekleyiş içindeki Alim Şahin;in yaşadığı dramı öğrenir öğrenmez harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, önce 52 yıllık bir hayali yerine getirerek onu denizle buluşturdu.
Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelliler Eğitim Merkezi görevlileri, engelli aracıyla evinden aldıkları Şahin;e kentte küçük bir tur attırdıktan sonra Konak sahiline getirdi. İlk kez gördüğü denizi uzun uzun seyreden Alim Şahin;in heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti. Ardından Saat Kulesi;nin önündeki güvercinlere yem atıp onların kanat çırpışlarını izleyen Şahin, duygularını dile getirdi. Anlatılamaz bir duygu yaşadığını anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekleri yaşamak lazım buraya sizin sayenizde geldim ama; birde kendi başıma gelmek isterdim,bu zamana kadar emekleyerek balkona kadar çıkıyordum aracı olanlara teşekkür ediyorum."

Duygularını şiir okuyarak dile getiren Alim Şahin daha sonra Konak Meydanını gezdi. Eve döndüklerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri, Alim Şahin;e akülü araç konusunda hastane raporu alabilmesi için yardımcı olacaklarını, bu prosedürü tamamladıktan sonra da kendisine yıllardır hayalini kurduğu bir araç temin edecekleri sözünü verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER