banner249

44 yıldır bir çivi çakılmadı!

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'ne bağlı Aşağı ve Yukarı Yoncaağaç Köy’leri arasında bulunan şifalı sıcak suların 44 yıldan beri boşa aktığı bildirildi.

44 yıldır bir çivi çakılmadı!
banner240

Yukarı Yoncaağaç Köyü Muhtarı Ömer Altın, 1970 Gediz Depremi'nden sonra Koca Kuzu mevkiinde üç ayrı kaynak halinde ortaya çıkan 48 derece sıcaklıktaki şifalı sıcak suların 44 yıldan beri boşa aktığını belirterek, "1994 yılında İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce yapılan tahlil sonucuna göre, şifalı sıcak sular içme kürü olarak kullanıldığında mide, barsak, karaciğer ve safra kesesinin kronik hastalıkları ile fonksiyonel yetersizliklerine, ayrıca kompanse diabet ve gut hastalıklarına, lokal banyo uygulamalarında ise kronik romatizmal hastalıklar, nevralji, nevrit, sinir sistemi hastalıkları ve sekelleri ile şişmanlık, gut gibi metabolizma hastalıklarına iyi geldiği tespit edildi. 


Ancak bizler boşa akan bu şifalı suları yıllardan beri sulamada kullanıyoruz. Şifalı sıcak suların çıktığı alan bir tabiat harikası. Bizler kısıtlı imkanlarımızla şifa kaynağı sıcak suyun çıktığı alana halkımızın faydalanması için sadece küçük bir havuz yapabildik. Yöremizde yüzlerce gencimiz işsiz gezerken, bugüne kadar bölgemize hiçbir Termal tesis yapılmadı ve seracılık projesi uygulanmadı. Artık bu vurdumduymazlığa son verilmeli ve yıllardır boşa akıp giden sular değerlendirilmelidir. '' diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER