banner249

40 yıllık içme suyu hattını yenilediler

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Acıpayam Dedebağ Mahallesi'nin içme suyu isale hattını yeniledi. Mevcut kaynakların bakımını gerçekleştiren DESKİ, gelecekte içme suyu ihtiyacının artacağını göz önüne alarak yeni kaynakları devreye soktu.

40 yıllık içme suyu hattını yenilediler
banner240

İçme suyu ihtiyacı için bölgede önemli adımlar atan DESKİ, Dedebağ'ın 40 yıllık içme suyu hattını yenilemiş oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Denizli'nin tamamında çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. 


Özellikle içme suyu konusunda önemli projeleri hayata geçiren DESKİ suyun daha kaliteli ve sağlıklı bir şekilde kullanabilmesi için mevcut hatların bakımı ve yenilenmesine ayrı bir önem veriyor. Zamana ve kullanıma bağlı olarak yıpranan hatların yenileme çalışmaları kapsamında Acıpayam Dedebağ Mahallesi'nin içme suyu isale hattını baştan aşağı elden geçiren DESKİ, gelecekte içme suyu ihtiyacının artacağını göz önüne alarak bu bölgede yeni kaynakları da devreye soktu. 

Yapılan çalışmayla DESKİ, Dedebağ'ın 40 yıllık içme suyu hattını da yenilemiş oldu. Yapılan çalışmalarda Acıpayam İlçesi Dedebağ Mahallesi’nin mevcut içme suyu kaynaklarının yetersiz ve isale hatlarının eski olduğu tespit edildi. İçme suyu sıkıntısı nedeniyle, depoya sondaj kuyusundan takviye yapıldığı görüldü.

DESKİ'nin başlatmış olduğu proje ile mahallenin içme suyu kaynaklarından, Boyyan Dere,Yunus Pınarı kaynaklarında temizlik yapıldı ve drenaj boruları yenilendi. Ayrıca Sazak Deresi mevkiinde yeni içme suyu kaynak çalışması yapılarak mevcut isale hattına bağlantısı yapıldı. 

Kaynaklar ve depo arasındaki 2000 m içme suyu hattı yenilenerek, depo bağlantıları sağlandı. DESKİ'nin bölgede yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 24 saat çalışan sondaj kuyusu pompa sistemi günde sadece 5 saat çalıştırarak enerji tasarrufuna gidilmiş oldu. 

Yapılan bu çalışmalar neticesinde Acıpayam Dedebağ Mahallesi'nin 40 yıllık içme suyu hattı yenilenmiş ve bölge insanının daha temiz, nitelikli ve kaliteli içme suyu kullanımı sağlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER