banner249

40 kantin kusurlu bulundu

denizli belediyesi zabıta müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul kantin denetlemelerini aralıksız sürdürüyor. zabıta ekipleri tarafından 69 okul kantininde yapılan denetimlerde 22 kantine yazılı ihtar veril

40 kantin kusurlu bulundu
banner240
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul kantin denetlemelerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta ekipleri tarafından 69 okul kantininde yapılan denetimlerde 22 kantine yazılı ihtar verilirken 18 okul kantini hakkında yasal işlem uygulandı. Denetimlerde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları kontrol edildi.

Denetimlerde, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilirken öğrencilerin sağlığını korumak maksadıyla denetimlerin yapıldığını ifade eden Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, eksiklikleri bulunan kantin işletmecilerini uyardıklarını, mevzuatlara uygun çalışmayan işletmelere ise işlem yapıldığını belirtti.

Öğrencilerin sağlığının çok önemli olduğuna vurgu yapan Akbulut, öğrencilerin sağlıklı gıda tüketiminde bulunmaları için imkanları ölçüsünde çaba gösterdiklerini kaydederek şu görüşlere yer verdi: “Zabıta personelimiz okul kantinlerine yönelik denetimlerini rutin bir şekilde yapıyor. Satılan gıdaların son kullanma tarihleri ve gıdaların hijyenik ortamlarda hazırlanması konusunda yapılan denetimler aralıksız devam ediyor. Denetimlerde önceliğimiz yerinde üretilen gıda maddeleri. Tost, döner, sandviç gibi kantinlerde hazırlanan gıda maddeleri insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyor. Bu ürünleri hazırlarken kullanılan malzemelerden tutun hazırlanış şekli, satışı ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının sağlanması çok önemli. Öğrencilerimizin hijyen koşulları sağlanmış, gıda güvenliği açısından risk taşımayan ürünleri almaları çok önemli. Öğrencilerin ve tabi ki velilerimizin her hangi bir olumsuzlukta belediyenin 153 numaralı telefonundan bize ulaşmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklarını tehdit eden okul kantinleri yasaların öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır.”


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER