banner249

32 YILLIK ÖZLEME DAVET

19 eylül gününün "tmmob mühendis, mimar ve Åžehir plancıları dayanışma günü" olarak kutlanacağını belirten hüseyin hadımlı, “19 eylül 1979'da mühendis ve mimarların öncülüğünde gerçekleşen bir g

32 YILLIK ÖZLEME DAVET
banner240
19 Eylül gününün "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olarak kutlanacağını belirten Hüseyin Hadımlı, “19 Eylül 1979;da mühendis ve mimarların öncülüğünde gerçekleşen bir günlük iş bırakma eylemi, üstünden geçen 32 yıla rağmen önemini yitirmedi. Bu büyük iş bırakma eylemi TMMOB;nin mücadelesine bugünde ışık tutmaya devam ediyor. Unutmayalım ki 1970’li yılların sonu; ekonomik koşulların ağırlaştığı, ülkemiz ekonomisine uluslararası emperyalist tekeller adına IMF tarafından müdahale edildiği, toplumsal muhalefetin saldırılar ve katliamlarla bastırılmaya çalışıldığı bir dönemdir. Bu koşullar altında mühendis ve mimarlar da yoksullaşmadan nasibini almakta, zorbalıklara hedef olmaktadır.

Bu şartlar altında 19 Eylül 1979 tarihinde, sonrasında TMMOB yöneticilerinin yargılanmasına neden olacak olan, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. 19 Eylül 1979, on binlerce mühendisin iş bıraktığı ve yüz bini aşkın işçi, memur, teknik elemanın desteklediği bir eylemdir.  19 Eylül 1979, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak yürütülen ekonomik-demokratik hak arama mücadelesinin bir örneğidir.19 Eylül 1979, mühendis, mimar ve şehir plancıların kendi güçlerine güvenmeleri gerektiğini, hakların ancak kararlılık, örgütlülük ve mücadeleyle alınabileceğini gösteren bir direniştir” dedi.

Bugün mesleki anlamda çok ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını da kaydeden Hadımlı açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, “TMMOB;nin üyelerinin büyük çoğunluğunu oluşturan ücretli mühendis mimarların haklarının her geçen gün tırpanlandığı, işsiz mühendislerin sayısının gün geçtikçe arttığı günümüzde 19 Eylül;ü yeniden hatırlamak gerekiyor.  Bugün 19 Eylül;ü sadece hatırlamak değil, geleceği geçmişten aldığımız derslerle kendi ellerimizle kuracağımız günler için mücadele etmek gerekiyor.  

Bu ilk 19 Eylül Dayanışma Günümüz, gerek mesleğimize, gerekse örgütlülüğümüze yönelik ciddi saldırıların yaşandığı günlere denk geldi.  Bu nedenle ilk kutlamamızı "Mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz" başlığı altında gerçekleştiriyoruz. 19 Eylül 2011 Pazartesi günü (bugün)  "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" çerçevesinde tüm meslektaşlarımızı saat 17. 30’da TMMOB Binası önünde toplanmaya ve saat 18.00’da Denizli Belediyesi önünde gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamamıza katılmaya çağırıyorum.”


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER