banner249

2017 YGS ve LYS’de önemli değişikliklere dikkat

ÖSYM sisteminde yapılan değişiklikleri ve bunların olası yansımalarını değerlendiren Denizli sınav eğitim kurumları Kurucu-Rehberlik Koordinatörü Murat Türkben,  Özellikle son 2 yıldır sınavsız geçiş ve baraj puanların en çok konuşulan konular arasında yer aldığını ifade etti.

2017 YGS ve LYS’de önemli değişikliklere dikkat
banner240

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER NELERDİR?
Yapılan değişiklikleri detaylarıyla birlikte 4 Ocak’tan önce yayımlanacak olan kılavuzda daha net bir şekilde göreceğiz. Bu arada 2017 YGS başvurularının 4-18 Ocak tarihleri arasında yapılacağını da belirtelim. Biz şimdi bu değişiklikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

1-Sınavsız geçiş kaldırıldı.

2-YGS ile öğrenci alan öğretmenlik programları artık LYS ile öğrenci alacak.

3-İlahiyat ve İslami Bilimler Fakültesi de artık YGS ile değil LYS ile öğrenci alacak.

4-Öğretmenlik bölümlerini tercih edebilmek için 240 bin başarı sınırlandırması uygulanacak.

5-LYS’lerde açık uçlu sorular sorulacak.

Bu değişiklikleri biraz açar mısınız? Sınavsız geçiş kaldırıldığına göre meslek lisesi öğrencileri üniversiteye nasıl yerleştirilecek?
Yapılan en önemli değişikliklerden biri bu. 2002 yılında uygulanmaya başlanan sınavsız geçiş artık kaldırıldı. Bundan sonra meslek lisesi öğrencileri ön lisans programlarına (2 yıllık bölümler) orta öğretim başarı puanıyla değil YGS puanıyla yerleştirilecek. Bu durumda meslek lisesi öğrencilerinin YGS’ ye girmiş olması gerekecek. Meslek lisesi öğrencileri buna özellikle dikkat etmeliler. Meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarındaki ön lisans programlarını tercih ettiklerinde orta öğretim başarı puanlarının 0,06 kat sayısıyla çarpımı sonucunda elde edilecek bir ek puan alacaklar.

Sayın Türkben, YGS’ den LYS’ ye geçen bölümler nelerdir?

*Bilgisayar Öğretmenliği ve Bilgisayar Teknikleri Öğretmenliği YGS-1’den MF-1’e

*Kimya Öğretmenliği YGS-2’den MF-3’e

*Okul Öncesi Öğretmenliği YGS-4’ten TS-1’e

*Özel Eğitim Öğretmenliği YGS-4’ten TS-1’e

*Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği YGS-6’dan TM-2’ye geçmiş oldu.

Ayrıca tüm öğretmenlik bölümleri için 240 bin başarı sınırlandırılması getirildi. İlahiyat ve İslami Bilimler Fakültesi de artık YGS ile değil LYS ile öğrenci alacak fakat bu fakültelerin LYS puan türü henüz belirtilmedi. Büyük ihtimal TS-1 veya TM-3 olacaktır.

SON OLARAK AÇIK UÇLU SORULAR MESELESİ VAR, NASIL OLACAK?
Uçlu sorularda yaşanan sıkıntıları belirten Türkben, “İyi olacağı kanaatindeyim. 2017 LYS’lerde ilk defa az sayıda da olsa açık uçlu sorular yer alacak. İlerleyen yıllarda açık uçlu soru sayısı önemli ölçüde artacaktır. Açık uçlu soruların sayısı arttıkça öğrencilerimizin test yeteneğini değil bilgiyi kullanabilme yeteneğini ölçmüş olacağız. Böylelikle hem öğrencinin yetenek gelişimi desteklenmiş olacak hem de daha sağlıklı ölçme ve değerlendirme verileri elde edebileceğiz. Mevcut sistem sadece öğrenciyi akademik yönden ölçerken yeni sistem ile birlikte öğrencilerimizin yetenekleri de değerlendirme kapsamına girecek. YGS ve LYS’lere girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2016, 17:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Merhaba
Merhaba - 7 yıl Önce

Ek gelir için üye olun kazanın.

http://www.kumbarakutum.com/Home/refuyeol/kumbarakutum-36549

bahar
bahar - 7 yıl Önce

merhaba bu değişikliklerin sebebi ne bizden ne istiyorlar

ERSOY KOÇAK
ERSOY KOÇAK - 7 yıl Önce

Gözden kaçırdığınız ve onbinlerce öğrenciyi ilgilendiren en önemli değişiklik bu yıla kadar sadece il merkezlerinde yapılan LYS'ler artık öğrenci potansiyeli olan ilçelerde de yapılacak. Değişiklik hakkında bilgi için 0 533 4358215

SIRADAKİ HABER