GÜNDEM MUSUL VE BAŞKANLIK

Geçen hafta dolar ile ilgili yazımda belirttiğim direnç noktaları hafta içinde test edildi. Doların 3.1130 seviyeleri ile tarihi zirveleri görmesindeki sebeplerin hala gündemimizde olduğunu görüyoruz. 

Yurt dışında yaklaşan ABD başkanlık seçimleri ve Trump’ın söylemleri, hafta içinde açıklanan Fed tutanaklarının Aralıkta bir faiz artışına işaret etmesi, varlık alımlarını azaltma sinyali veren Avrupa Merkez Bankasının kritik toplantısı, Çin’den gelecek kritik dataların tedirginliği hala devam ediyor. 

Bunların yanında yurt içinde Merkez Bankasının faiz indirimine devam edeceği beklentisi, son gelişmeler sonrası Fitch’ten de not indirimi gelebileceği ihtimali, Rusya ile yakınlaşma sonrası ABD ile girilen polemik ve restleşme, cari açığımızı olumsuz etkileyen petrolün arz kısılması haberi ile tekrar yükselişe geçmesi ve Musul operasyonunun yaklaşıyor oluşu (belki siz bunu okurken başlamış olacak) ve yabancının mevcut pozisyonlarını hedge etmek için dolar alması o tarafta tansiyonu hala yüksek tutacak gibi. Bunlara ek olarak Ak Parti Türkiye'yi başkanlık sistemine taşıyacak bir Anayasa değişikliği paketini meclise getirmeyi düşünüyor. 

15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ ve PKK ile mücadele, Fırat Kalkanı gibi konularda yakınlaşma Ak Parti'yi MHP'den destek geleceği konusunda umutlandırıyor. MHP gurubundan gelecek desteğe bağlı olarak Türkiye referanduma veya erken seçime gidebilir. 

Dolarda her ne kadar 3.10 üzerinde kalıcı olamayıp haftayı 3.09 altında kapatsada hala 3.10 çok önemli bir direnç. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça 3.1250 ve 3.15 hedef olur. 3.06 ise destek noktamız. BIST 100 endeksi bu ortamda oldukça iyi dirensede yukarıda bahsettiğim gelişmelerin baskısı altında kalacaktır. 

Uzunca bir zamandır 76000 desteğinde tutunup 79000 ü geçemeyen endekste bu aralık hala devam edecek gibi görünüyor. 

Bol kazançlı günler dilerim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.