GÜNAHI VE SEVABI İLE BİTTİ 2015

Evvet ömrümüzden bir yıl daha geçti gitti. Geriye bakmaya bile fırsat vermeden geçen ömürde hiç kendinize sordunuz mu? Geçen yılı dolu dolu yaşadım mı diye. Bu zaman içinde insanları dostlarımı arkadaşlarımı üzdüm diye sorguladığınız zamanlar oldu mu. 

Keşke yapmasaydım dedikleriniz oldu mu. İçinizden evet oldu dediğinizi hissediyorum. Hepimizin keşke yapmasaydım dediği işler muhakkak olmuştur. Ve de olmalıdır. Çünkü bizler insanız. Hata yapmak için yaratılmışız. Günah işlemek için yaratılmışısız. Allah eğer sizler günah işlemezseniz sizi helak eder günah işleyen bir kavim yaratırım demiştir ayetlerde. Hatasız günahsız kul olmaz. Önemli olan bu hatalardan ders çıkartabilmek. Dini sözlerle fetva vermek değil amacım haşa. Geride kalan 365 günde bir analiz yapın doğrularıyla yanlışlarıyla geçen ömürde kırılan kalpleri yapılan hataları düzeltmek çok zor olmasa gerek. Her hata her günah affedilebilir. 

Kendimize soralım bu hataları neden yaptık. Bunları nasıl telafi edebiliriz diye sorgulamamız gerekiyor. Günahı ve sevabıyla bitti 2015. Sıra geldi 2016’da neler olur bilinmez ama umarım 2016 ülkemize huzur, mutluluk, sağlık, ve barış getirir. Kadına ve çocuğa şiddet azalır. Savaşlar biter. Umarım dünya barış içinde kardeşçe yaşar. 

2016'da hep mutlu kalın saygılarımla.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.