banner249

Sıkıysa kayıt parası istesinler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıya göre okullarda kayıt parası alınmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Yazıda, ‘Okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmayacak olup bu tarz uygulamalara dair şikâyetlerin valilikler tarafından ivedilikle değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

Sıkıysa kayıt parası istesinler
banner240

Okullarda kayıtların başlaması ile kayıt ücreti sorunu yeniden gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazı gönderildi. İlgili yazıda, “Okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmayacak olup bu tarz uygulamalara dair şikâyetlerin valilikler tarafından ivedilikle değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

Velilerin bu konuda dikkatli olması gerektiği vurgulanan yazı ile ilgili olarak veliler okula kayıt işlemleri yapılırken kayıt ücreti söz konusu olduğunda veliler mutlaka valiliklere başvurarak şikayette bulunmalı. Velilerin bu konuda hassas olması da bakanlıkça ayrıca belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ziyaretci yorumcu
Ziyaretci yorumcu - 3 yıl Önce

Bu ücretler açılmıs banka hesaplarına yatırılıyor. Dekont olmadan da kayıt yapmıyorlar. Yazı yetiyor mu

Melek koyun
Melek koyun - 3 yıl Önce

Çocuğu mum okul yaşı geldi kayıt parası korkusundan okula goturemiuorum

Serkan işler
Serkan işler - 3 yıl Önce

Evet bizde verdik kayıt parası demediler yıl için de girecek sınav harçları dediler .verdik 200 tl

SIRADAKİ HABER