banner249

Ekmeğe zamla ilgili kritik açıklama!

Denizli’de yaşanan kuraklık nedeniyle buğday rekoltesi yüzde 60 oranında düştü. Bu nedenle ekmeklik un fiyatlarında yüzde 27 civarında bir artış gerçekleşti.

Ekmeğe zamla ilgili kritik açıklama!
banner240

Denizli’de yaşanan kuraklık ve aşırı sıcak hava nedeniyle buğday ekili tarlalarda yüzde 70 oranında verim ve kalite kaybı yaşandı. Çiftçi tarlasından istediği ürünü hasat edemeyince un fiyatları da artmaya başladı. 25 kilogramlık ekmeklik unun çuvalı geçen yıl 75 TL’den satılırken bu yıl 95 TL’den satılmaya başlandı. Geçen yıl 100 TL’den satılan 25 kilogramlık makarnalık unun fiyatı bu yıl 125 TL’ye yükseldi. Denizli Zahireciler Odası Başkanı Himmet Eşme, yaşanan rekolte kaybı nedeniyle ürünlere zam gelmeye devam ettiğini söyledi. Geçen yıl bir dönümlük araziden 400 kilograma yakın buğday hasadı yapılırken bu yıl bazı tarlaların traktörle sürülerek bozulduğunu hasat yapılan bölgelerde ise dekarda üretimin 100 kilogram veya altına kadar düştüğüne dikkat çekti. Oda Başkanı Eşme, "Geçen yıla nazaran ortalama yüzde 60 bir azalma var. Buda un fiyatlarına yansıdı. Vatandaş mağdur durumda. 75 TL’ydi şuan 95 TL oldu. Arada 20 TL fark var. Makarnalıklar daha da uçuk 25 kilogramı 125 TL" dedi.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban artan un maliyetlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Karadaban açıklamasında, “Un ve diğer maliyetlerde anlık değişimler söz konusu olabiliyor. Biz zaten hali hazırda bir zam yapmıştık. Şu anda önümüzü göremiyoruz. Amacımız hem fırıncılar hem de vatandaşlarımız mağdur olmasınlar. Bu açıdan sular durulduğunda ve fiyatlar sabitlendiğinde tekrar oturup düşünebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER