GAZİ BULVARI!

Geçtiğimiz günlerde Gazi Bulvarı esnaflarından bir gurup vatandaş toplanarak Gazi Bulvarının trafiğe açılması için basın açıklaması yaptı. Gerekçe olarak ise yeterince iş yapamadıkları olmasıydı.
Belediyenin Gazi Bulvarını araç trafiğine kapatması, kaldırımları genişletmesi, halk otobüslerinin azami 30 km hızla gitmesi, bu kent halkına yapılan en güzel hizmetlerden biridir. Çünkü kentin gözbebeği olan bulvar, son çalışmalarla Denizlilerin en uğrak yerlerinden birisi oldu.

Kaldırımların genişletilmesi, her ağacın altına yerleştirilen oturaklarla bulvar, hak ettiği havaya çok çabuk büründü. Oysa bundan sadece 1 yıl öncesine döndüğümüzde araç yığını haline gelen bulvarda, gelişi güzel park etmiş araçlar, hız limitini aşan ve yaya geçitlerinde bile yayalara yol vermeyen sürücüler vatandaşı canından bezdirmişti.

İstanbul’da İstiklal Caddesi, Samsun’da Çiftlik Caddesi ve daha birçok kentin bulvarları araç trafiğine tamamen kapalı. Bu caddeler ticaretin en çok hareketli olduğu yerler. Denizli’de de Gazi Bulvarı esnafları sabrettikleri taktirde muhakkak istedikleri canlılığa kavuşacaktır.

Kent merkezi için yapılacak turizm hamleleri ile yakında yabancı turistler bu caddede boy göstermeye başlayacak. Yeter ki biraz sabırlı olalım. Gazi Bulvarının bu son halini vatandaş çok sevdi. O bulvar tamamen araç trafiğine kapansaydı halk otobüsleri dahi girmeseydi, bu caddenin çok daha kısa sürede cazibe merkezi olması kaçınılmazdı. Ama buna rağmen akşamları sırf bu rengarenk kaldırımlarda gezmek, yürümek isteyen aileler Çınar’a geliyor.

Bulvarın yeniden araç trafiğine açılmasını istemek başta vatandaş olmak üzere bu projeyi hayata geçiren belediyeye haksızlık olacaktır. Çünkü proje doğru ve vatandaş tarafından kabul gördü.
Bence bu büyü bozulmasın!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.