EY GENÇLİK! NEDEN Mİ AK PARTİ?

Ülke sefaletin eşiğindeydi.

IMF, istediği gibi at koşturuyor, toplanan vergilerin yüzde 85’i faize gidiyor ve ülkede deyim yerindeyse tek bir yatırım yapılmıyordu. Ardı ardına yaşanan iflaslar, yoksulluk ve milyonlarca işsiz de tüm bu yaşananların doğal bir sonucuydu…

Herkesin ümidini kaybettiği bir dönemde kuruldu Ak Parti…

Milletin isyanı o kadar büyüktü ki, ilk seçimlerde tüm siyasi partilere arkasını dönmüş ve 2002’de adını Adalet ve Kalkınma’dan alan Ak Parti’yi tek başına iktidara getirmiştir.

Sonrasında herkesin bildiği ama gençlerin bilmediği gerçekleri hatırlayabildiklerim kadarıyla anlatmaya çalışayım…

Ak Parti 60 yıldan bu yana gelen tüm iktidarların aksine IMF’den borç almak yerine IMF’nin borcunu kapatıp IMF’ye kredi açtı.

Bugün okullarda bedavaya okuduğunuz ders kitaplarını önceki iktidarlar parayla okutuyordu.

Bugün istediğiniz eczaneden aldığınız ilaçları, önceki iktidarlar sadece devletle anlaşan eczanelerden aldırıyordu.

Kanserli hastaları ölüme terk eden önceki iktidarlar, şimdi kanserli hastaların tüm ilaçlarını karşılayarak yaşamasına katkıda bulunuyor.

Mazotunu doldurmanız halinde ancak hastane bahçesinden çıkarabileceğiniz ambulansları, şimdi bir telefonla ayağınıza kadar getiriyorsunuz. O dönemde ambulans uçak ve helikopterleri de sadece yabancı filmlerden izliyorduk.

Sağlıkta yapılan reformlar bu kadarla sınırlı kalsın. Çünkü anlatacağım başka şeyler de var.

Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan duble yolları, Ak Parti kendi iktidarı döneminde üçe, dörde katladı. Türkiye’de sadece 6 ilde birbirine bağlı bağlantılı yol varken bugün tüm illerimizde bağlantı yolları mevcut. Yani gençler, eskiden bir ilden bir ile giderken tek gidiş, tek dönüş vardı. Hatalı sollama kesin ölüm sebebiydi karayollarında.

Nice otobüs, kamyon, ve tırların karıştığı kazalar, bu ülkede teröre verdiğimiz canlardan daha fazlaydı. Ama bugün duble yollar sayesinde kazalar yüzde 90 oranında düştü.

Uçakla uçmak bir hayaldi. Sadece zenginlerin binebildiği bizlerin ise havada kaybolana kadar izlediği bir ulaşım aracıydı. Ama şimdi sıklıkla herkesin görüp bindiği bir ulaşım aracı oldu.

Sosyal projeler deyim yerindeyse Avrupa standartlarının üzerine çıktı. Eskiden engelli çocuğu olan aileler çocuklarını toplumdan saklardı. Bakıma muhtaç olan yaşlılar hayatlarının son dönemlerini ölümü bekleyerek geçirirdi. Ama şimdi hayatlarının son dönemlerini huzurlu bir şekilde geçiriyor.

Çünkü devlet eğer bakıma muhtaç bir çocuğunuz veya yakınınız varsa ekonomik destek veriyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla, yoksullara giyecek, yiyecek, kömür ve kira yardımında bulunuyor. Oysa bunlar geçmiş iktidar dönemlerinde bir hayalden ibaretti.

40-50 ve hatta 60 yıl önce sadece temeli atılan neredeyse 60 barajı Ak Parti iktidarı tek tek bitirdi ve ülke enerjisine kazandırdı.

Geçmiş iktidarlar, savunma sanayisinde bir silah bile üretemezken bugün kendi milli tüfeğini, tankını, helikopterini, füzesini, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)’ları üretir hale geldi.

Son olarak gençler, Türkiye’de ilk darbe 27 Mayıs 1960 yılında oldu. Neredeyse bugüne kadar her 10 yılda bir iktidarlar ya görevi bıraktırılmaya zorlandı yada direnenlere darbe yaparak, onları idam etmiş ve ülke demokrasi ve hürriyetini yok saymıştır.

Ama bu iktidar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı öyle bir duruş sergiledi ki arkasından milyonlarca insan hayatını ortaya koyarak demokrasi ve hürriyetine sahip çıktı. Yani demem o ki, ilk kez şerefli asker postalı giymiş hainler bir darbe girişiminde kaybeden taraf oldu.

Gençliğin uzun yazılardan hoşlanmadığını bilen biri olarak 2002 devrimini anlatmaya sayfalar yetmez…

Bu yüzden buradan iktidara seslenmek istiyorum. Mutlaka yakın tarihi anlatacak ciddi çalışmaların yapılarak bugünkü gençliğe anlatılması gerekiyor. Dünyaya karşı milli mücadele verdiğimiz şu günlerde tarihimizi, geçmişimizi, milli şuurumuzu yeniden kazanacağımız hizmetler verilmelidir. Hükümetin bu konuda bir sorumluluğu vardır. Bunu da buradan hatırlatmak boynumun borcu olsun.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
sedat
sedat - 6 yıl Önce

Ülkeyi terör örgütlerine teslim eden.

Pkk ile masaya oturan, Fetö'yü ülkeye teslim eden. Binlerce müslümanı hapsedip işkence eden kim?

Sizin söyledikleriniz ahmakça. kişinin müslüman olabilmesi için tağutları red ve tekfir etmesi gerek. siz bu kafir tağutları red ve tekfir etmedikçe müslüman olamazsınız.