EVET’DE Mİ? HAYIR HAYIR'DA MI? HAYIR

Öncelikle yazılarıma bir müddet ara verdiğim için siz değerli okucuyularımızdan özür dileyerek başlamak istiyorum. İşlerimizin yoğunluğundan dolayı siz değerli okuyucularmızla pek fazla bir araya gelemedik. Gelelim köşemize, malumunuz 16 Nisan’da yapılacak olan Evet Hayır refendumunda Evet diyenlerde olacak Hayır diyenlerde. Burda öncelikle Evet demeden önce 18 maddde neleri kapsıyor, hangi maddeler ülke için sıkıntılı bunun önce bi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz yıllardır Başkanlık sistemine uygun hale getirilmiştir. Başkanlık sisteminden yana kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum.

Ama bu 18 madde içinde gerçekten ülkemizi sıkıntıya sokacak en az 3 veya 4 madde olduğunu düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi görüşüm.  Burda kaş yapalım diye göz çıkarmayalım. Ülkemizin gerçekten 3 tarafı deniz 4 tarafı hainlerle dolu bir ülkede mecliste çıkaracağımız maddeleri topyekün çıkarmak yerine madde madde yapılsa ona göre oylama yapılsa belkide herkes evet der diye düşünüyorum. Çıkacak karar tüm geleceğimizi etkiliyecek elbet. Ama tabiki devlet büyüklerimiz buna karar kılmış ve referanduma bu maddeleri halkın önüne koymuş bize düşende evet mi hayırlı hayırmı hayırlı onu sandık başında göreceğiz. Ülkede şimdiden Hayır diyenler vatan haini olarak görülüyor. Yazık eskiden türk kürt kavgası yapılıyordu. Şimdi ise evetciler hayırcılar kavgası yapılıyor.

Bu ülke bizim bizim bizden başka dostumuz yok. Şimdi bu yazıyı okuyanlar diyecekki sen hayırcısın diye düşünebilirler. İnanın daha bende neye oy vereceğimi hangisi daha hayırlı olacak onu bilmiyorum. Bu yazı şahsi düşüncem evet olacaksa neden evet hayır olacaksa neden hayır olacak ben sadece bunun derdindeyim inanınki benim gibi düşünen bir çok insan olduğunu düşünüyorum. Evet bize neler kazandırır veya kaybettirir hayır bize neler kazandırır veya neler kaybettiriri iyice anlatılmadığını düşünüyorum önümüzdeki günlerde liderler elbet sahalara inecekler görecez hangisi daha hayırlı hangisi hayırsız olacağını yaşayacaz görecez.

Bunu görecez elbet 16 Nisan’da ne karar çıkarsa çıksın ülkenin menfaati için olsun saygılarımla.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Osti
Osti - 7 yıl Önce

Anayasamızda aksayan yer varsa oraya müdahale edilsin o zaman evet.Ama parmağımız kırık beyine neşter vuruluyor onuniçin hayır.