''EVET'' DİYORUM AMA 'HAYIR' DİYENE DE SAYGIM SONSUZDUR

Anayasa Değişikliği Referandumla kabul edilirse Türkiye Nisan ayından sonra farklı ve çok daha güçlü bir ülke olarak Dünya sahnesinde yerini alacaktır. Sistemin değişmesi ayrıca nesillerin hatta zihniyetlerin de değişeceği anlamına gelir. Bizi Avrupaya nazaran batının karşısında çok daha geride ve cahil bir istikrarla tanımlayan hırıstiyanlar kulübü (A.B) ukala ve şımarık tavırlarıyla yön vermeye alıştığı için henüz değişimin farkında değillerdi. Türkiye ne kadar güçlü ve ileri görüşlü bir ülke olursa olsun Avrupa Birliği bunu görmezden gelip bizi geçmişte olduğu gibi kendi çıkarları doğrultusunda meşgul edip yönlendirebileceğine hep inanıyordu. Ta ki 15 Temmuz gecesinde bu Aziz Milletin ölüme gülümseyerek koştuklarını gördüklerinde artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladılar. O yüzden 'hayır' kararı çıkması için kendince her zaman olduğu gibi buradaki temsilcileri ve yardakçıları sayesinde acaba muhtemel olan gidişatı değiştirebilir miyiz diye uğraşıyorlar ama kim ne yaparsa yapsın sonuç; onlar için acı gerçek bizler için ferah bir gelecek.

Demokrasinin gereği herkes fikrini ve düşüncesini özgürce ifade etmekte serbest olduğu gibi hayır oyu kullanarak istikrarın geleceğini düşünen insanlarda olacaktır. Bu şekilde düşünüp böyle bir karar verenlerde bizim dostumuz ve arkadaşımızdır. Neticede hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi batarsa herkes suyun dibine gömülür. 

'EVET' diyenleri gerici, cahil ve yobaz olarak tanımlamaya kimsenin hakkı olmadığı gibi 'hayır' diyenleri ihanetle suçlamak da kimsenin haddi değil. Bizler farklı düşüncelerle farklı inanışlarla bu ülkeyi zengin ve özgür bir ülke olmasını sağlıyoruz zaten. 

Bu fakir ''EVET'' oyu kullanacak bunu kendince vatani bir görev olarak kabul ediyor. Çünkü Bundan sonra güçlü bir Meclis ortaya çıkacak. Bu Meclis kanun yapacak güçte olacak. Yani önüne konanı onaylamayacak. Milletvekilleri kanun yapıcı olarak ağır bir yükün altına girecek. İşte bu bazılarının işine gelmiyor. Çalışmaya alışmamışlar, ülke geleceği için kafa patlatmaya alışmamışlar ki, Türkiye’nin meselelerini kavramamışlar ki… 

CHP'li kardeşlerimiz işin kolayını bulmuş boş ve yıkıcı muhalefetle durumu idare ediyorlardı. Şimdi o dönem bitiyor ve panikliyorlar. Hatta bazıları 'EVET' çıksa bile bizim için yok hükmündedir diyecek kadar zavallı bir duruma düşüyorlar. Halkın kararını yok sayanların ne tarihimizde nede kalbimizde hatıraları kalmamıştır. 

Batı gücünü değişimden alıyor. Şimdi ABD de Trump dönemi başladı orta doğudaki politikalarının değişeceğini vaad edip sınırlara duvar örmekle ve ülkeye Müslümanların girişlerine engel koyacağını vaad ettiği içinmi seçildi? Hayır. Amerika Derin Devleti hiç bir zaman seçilecek başkanların politikalarıyla yada seçim vaadleriyle Dünya politikasını değiştirmez sadece bazen yumuşak bir dil ile bazende renkli bir ten ile insanların bilinçaltına haklılığını empoze etmekle uğraşır. Amerikanın PYD ye zırhlı araç verip topu Obamaya atan, İngilterenin AB den çıkma kararı, Yunanistanın hainleri teslim edeceğine dair söz verip sözünde durmamaları, Almanyanın Terör örgütlerine kucak açıp, mazlum Mültecilere sınırlarını açmaması, Rusyanın alışılmış olmayan sessizliği, iran israil ve sudi arabistan arasında oluşan bermuda şeytan üçgeni ve Suriyedeki zulme sessiz kalan her geçen gün değişen bir Dünya var karşımızda. Yani dostlar anlayacağınız bu referandumdan çıkacak karar Dünyanın gidişatını da değiştirecek. Türkiye İslamın son kalesidir bu yüzden dört bir yandan siyasi ve silahlı saldırılara maruz kalıyor. Terör örgütlerini maşa olarak kullanan yabancı istihbarat birimleri ülkemizi kaos ve istikrarsızlığa sürüklüyor ve onların resmi yöneticilerine muhtaç olup karşılarında süklüm büklüm olmamızı sağlamak için çalışıyorlar. 

O Yüzden bizde değişmeliyiz gelişmeliyiz ve Güçlenmeliyiz. Bizim yönetim genetiğimizde Başkanlık sistemi var. Parlementer sistem mevcut yüzyılda bizim gelişmemizi engelleyen bir sistemdir. Parlementomuz oyalanan, maaş alıp kürsüleri işgal eden millet vekilleriyle dolu. Bu meclisin kime ne faydası var??? 

Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan için kurulan onun Hükümranlığını ilan edecek bir sistem değil. Bu şekilde düşünenlere sadece acıyorum zira Erdoğan sadece kurucu bir liderdir. Bir Fanidir. Bu yüzden biz baki olanı seviyoruz ve aslolan Devletin bekası ve Milletin refahıdır.

Bu Millet 1915 te doğru olduğuna inandığı için cepheye koştu, 15 Temmuzda da doğru olduğuna inandığı için gece yarısı meydanlara indi ve bu Millet doğru olanı yapmayı çok iyi biliyor bu yüzden referandumda doğru bildiğini yapmaktan çekinmeyecektir. 

Bir Millet ki, gem vurmaya gelmez kör dişiyle kırık gözü oyar.

Bir Devlet ki aç karnıyla cepheye koşar, düşmanın kokuşmuş etiyle doyar. 

Bir Bayrak ki, kanla süsler gelinliğini gökte raksa dalar, hain olan bilemez bunun adıdır ar.

vesselam...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hikmet özel
hikmet özel - 7 yıl Önce

haklısınız çok haklısınız. devletin bekası milletin ferasetiyle olur.