EKONOMİNİN EKSENİ KAYDI

Teoride geleceği söylenen ekonomik krizler sonucu eksenin kaydığını, özellikle tekstil sanayicisi bu yıl iyice hissedecek. Türkiye'nin tekstilde ana müşterisi konumunda olan ABD’de yıllar öncesinde başlayan daralma, şimdide kendini Avrupa Birliğinde derinleşerek hissettiriyor.

Önceki yıllara göre siparişlerde azalma devam ediyor. 2009'da yaşadığımız gibi bir soğumadan ziyade, daha süreklilik arz edecek gibi görünen bir talep daralması var. AB içinde Avro bölgesi içindeki karışıklığın temel nedenini sorgulamadan, bunun bizim üzerimizdeki etkisini görmek ve iyi analiz etmek lazım. Bizim bunun üzerinde bir etkimiz olamaz, ancak olsa olsa etkisi üzerinde etkilenmemiz olur ve bize bunu doğru analiz etmek düşer.

Su akıyor, akıyor ve yolunu bir şekilde buluyor. Dünyada bir para dengesi var ve ekseni de değişmiş durumda. Eksenin merkez noktasını iyi görmek ve bu noktaya ve çevresine odaklanmamız gerekiyor. Bu yıl 18. si düzenlenen ve bölgenin, hatta alanında artık dünyanın en etkili fuarı olmaya doğru giden İstanbul Evteks fuarı, ziyaretçileri ile bu eksene işaret etmektedir.

Dün pazar olarak düşünemeyeceğimiz ülkeler, bugün çok önemli roller üstlenmiş ve 10 yıl öncesinde hayal bir edemeyeceğimiz ülkeler bugün alıcı konumuna geçmiştir. Geleneksel bazı fikirlerimizi değiştirmek ve bunu fark etmekte geç kalmamamız gerekiyor. Her dönem değişimler olur, değişimler ve dönüşümler bir fırsat, sektör paydaşlarının gemilerini sürekli farklı rotalara sürerek ekseni kovalamaları gerekiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.