banner249

Vali Demir, bir hayali daha gerçekleştiriyor

denizli valisi abdülkadir demir, denizli’ye atandığı günden bu yana denizli’nin hayalini kurduğu projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Vali Demir, bir hayali daha gerçekleştiriyor
banner240
Denizli’nin önemli termal merkezlerinden biri olan Akköy-Gölemezli bölgesindeki soğuk su sorunu çözüme kavuşturuluyor. Vali Abdülkadir Demir başkanlığında DSİ Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz’in de katıldığı toplantıda bölgeye soğuk su getirilebilecek planlar masaya yatırıldı. Vali Demir, projenin hayata geçirilmesi ile Denizli’deki seracılığın Türkiye’de rekabet edebilecek seviyeye geleceğini söyledi.

DSİ 212.Teknik Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, DSİ Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ile DSİ 212.Teknik Şube Müdürü Nuri Ünlü katıldı.

Toplantıda, harita üzerinde yetkililerden teknik bilgiler alan Vali Demir, geçtiğimiz hafta İlimizi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Akköy Ovasındaki sera yapılacak alanlardaki projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi talimatı üzerine harekete geçerek bu teknik toplantıyı yaptıklarını söyledi.

Soğuk suyun ovada özellikle kışın kullanılacağı için normal kanallardan bu bölgeye su alınamadığını söyleyen Vali Demir, “Dolayısıyla buraya özel bir su getirilmesi gerekiyor. Bunun teknik çalışmasını yaptık. Bütün ovada suyun alınabileceği kaynaklar tespit edildi. Bunlarla ilgili altyapı çalışmaları yapılması için talimatlar verildi. Bunlar tamamlandıktan sonra DSİ Bölge Müdürlüğü Bakanımıza ve bize bilgi verecek” dedi.

Soğuk suyun getirilmesi ile termal suyun ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Vali Demir, “Termal seracılık konusunda çok önemli bir çalışma tamamlanmış olacak. Bölgede çok önemli termal kaynaklarımız var. Bu kaynakların kısa sürede ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Buralarda dünyanın en zengin kaynaklarına sahibiz, bu kaynakları fırsata çevirmemizin şimdi tam zamanı” dedi.

Denizli seracılığının Türkiye’de rekabet edebilecek seviyeye geleceğinin altını çizen Vali Abdülkadir Demir, “Sera OSB’nin yeni dönemde alan tahsisi ile ilgili çalışmalarımız başladı. En büyük engel yeterli soğuk suyun bulanmamasıydı. Bunu da tamamlayarak Denizli ekonomisine kazandıracağız. Bu sayede ülkemizde seracılık sektöründe özellikle kış döneminde İlimiz rekabet edebilir konuma gelecek. Bu işi yapan firmalarımız ısıda çok az bedel ödeyecekler” diye konuştu.




Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER