banner249

Türkiye’ye sipariş yağıyor

denizli tekstil ve giyim sanayicileri derneği başkanı isa dal, ab'deki kriz ve Çin'de artan işçilik maliyetleri dolayısıyla afrika, ortadoğu, rusya, ukrayna pazarlarından türkiye'ye sipariş yağdığını söyledi.

Türkiye’ye sipariş yağıyor
banner240
Dal, tekstil sektöründe son dönemlerde önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Yılbaşında siparişlerin biraz düşük olmasının sanayiciyi zorladığını belirten Dal, şöyle konuştu, "Sene başındaki düşük siparişler tekstil sanayicisinin zihninde ;Avrupa yeniden resesyona mı giriyor-; sorusunu ortaya çıkardı. Ancak son aylarda almış olduğumuz siparişler bu kuşkuyu ortadan kaldırdı. Şu an için tekstilde kapasite yüzde 90 ile yüzde 100 arasında. Bu doluluk oranı önümüzdeki aylarda da devam edecek gibi görünüyor. Bu, nadir yaşadığımız dönemlerden biri. 2010-2011;de yaşadığımız yoğunluğa geri döndük. Özellikle koruma tedbirlerinden sonra bez dokuma tezgahlarındaki yoğunluk ümit veriyor."

Çin;deki işçilik ücretlerinin artmasıyla Uzakdoğu ülkelerindeki siparişlerin de Türkiye;ye kaymaya başladığını bildiren Dal, şunları söyledi, "Çin;deki ürünlerin fiyatları artış göstermeye başladı. Türkiye;de fiyatlar sabit kalırken servis kalitesi arttı. Böyle bir ortamda Türkiye;ye olan ilgi kaçınılmaz hale geldi. Yavaşlayan Amerika siparişleri yeniden hareketlenmeye başladı."

Türk tekstil ihracatçısının pazarını çeşitlendirdiğini vurgulayan İsa Dal, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Sadece AB ülkeleri değil, Amerika;dan gelen yeni siparişler var. AB;deki kriz ve Çin;de artan işçilik maliyetleri dolayısıyla son dönemlerde üzerinde konuşulan Afrika, ortadoğu, Rusya ve Ukrayna pazarlarından Türkiye;ye sipariş yağıyor. Farklı bölgelerden gelen yüklü siparişler tekstil tezgahlarını doldurdu. Eskiden tekstil sektörü yüzde 60 oranında dolar bazında satış yapardı ancak son dönemlerde dolar bazında yapılan satışlar arttı. Bu da daha çok Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarının hareketliliğinden kaynaklanıyor."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER