banner249

Türkiye'nin ihtiyacına kuraklık darbesi

Kekiğin Başkenti Denizli Gözler Mahallesi'nde kuraklık kekiği de vurdu. Geçtiğimiz yıl 18-20 bin ton rekolte edilen kekiğin boyu bu yıl kuraklık nedeniyle 1 karışı bile geçmedi.

Türkiye'nin ihtiyacına kuraklık darbesi
banner240

Türkiye'de kekik ihtiyacının yüzde 89'unu karşılayan Denizli Pamukkale İlçesi Gözler Mahallesi kuraklığın pençesinde Yaklaşık 180 bin dekar alanda hasadı yapılan kekiğin boyu bu yıl kuraklıktan dolayı 1 karışı bile geçmedi. Geçen yıl 18-20 bin ton kekiğin hasat edildiği bölgede bu yıl rekoltenin yüzde 50 düşmesi bekleniyor.



Kekik hasadının yaklaşık bir ay sonra başlayacağını, yağmurun yağmasını sabırsızlıkla beklediklerini anlatan kekik üreticisi Hüseyin Akkaya, az olun kekiğin bu yıl fiyatının da yüksek olmasını beklediklerini söyledi. Akkaya, “Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesindeyiz. 1994 yılında kekiğin ilk üretildiği yerdeyiz. Şu anda Denizli ve civarında 180 bin dekar kekik tarlası var. Bundan da yılda 18-20 bin ton kekik üretiliyor. Bugüne kadar bu yıl ki gibi hiç bir zaman kuraklık olmadı. Geçen yıl diz boyuna gelen kekiklerimiz bu yıl bir karış. Geçen yıl 10 il 12 TL arasında sattık, bu yıl kekik az olduğu için 14- 15 TL’den aşağıya olacağını sanmıyorum. Kekiğimiz bin bir türlü derde deva. Katma değeri yüksek bir ürün” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER