banner249

“TÜRKİYE BAHARDA ŞAHA KALKACAK”

Türkiye Baharda Şaha Kalkacak

“TÜRKİYE BAHARDA ŞAHA KALKACAK”
banner240

TOBB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki istihdam seferberliği ilgili değerlendirmede bulunan Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “ Döviz kurlarında hareketlenme olduğunda kıyametleri koparanlar, şimdi döviz düşünce susuyorlar. Bunlar felaket tellalları, şimdi bakın sesleri çıkmıyor. Sus pus oldular. Küresel dalgalanmalarla başlayan döviz kurlarındaki oynaklık geçicidir. İnşallah 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek” dedi.

Yapılan çalışmalarla işsizlik oranın düşeceğini belirten Başkan Filiz, “ İŞKUR marifetiyle kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza iş temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay kesintisiz çalışıyor. Yeni uygulamaya özel sektör de dahil edildi ve sayı 500 bine çıktı. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, paraları İşsizlik Fonu'ndan ödenecek. Dolayısıyla işverenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek. TOBB Başkanlığı bünyesindeki toplam 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az 1 işçi çalıştırmaya karar verdi. Bu ne demektir? 1 buçuk milyon vatandaşımıza yeni iş. Üstüne bizim 500 binlik toplum yararına çalışma hedefini de koyunca sayı 2 milyonu buluyor. Onlar sadece maaşı verecek, bir yıl boyunca vergi ve sigortayı karşılayacak. Devletimiz işverenlerin diğer maliyetlerini karşılayacak. Sigorta primi ve vergiyi devlet olarak bir yıl boyunca karşılayacak. Yanında bir işçi çalıştıranlara 12 milyar katkı sağlayacak” diye konuştu.

Reel sektörün faiz baskısı altında ezmeden döviz kurları konusunda bazı adımlar atıldığına da değinen Necip Filiz, “Gelişmeler karşısında tedbirler alınıyor. Devletimiz Reel sektörü desteklemeye devam edeceğini açıkladı. Daha geçen hafta bütün KOBİ'lere bir yıl ödemesiz faizsiz kredi kararı alındı. Böylece küçük esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırmayı hedefleyen devletimiz, 600 bin civarında KOBİ'nin talebi olduğunu görüyor. Şartları tutan herkesi, bütün küçük esnafı, sanatkârı bu kredi imkândan faydalandıracak inşallah. Dün alınan bir kararla çiftçilerimizin, tarım kesimine Ziraat Bankası'na ve tarım kredi kooperatiflerine olan 1 milyara yakın borçları 5 yıl süreyle yeniden yapılandırıldı. Böylece çiftimizin yanında olduğumuzu, problemlerine çözüm ürettiğimiz bir kez daha gösterdik “ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER