banner249

Sanayici fabrika kapılarını öğrencilere açıyor

başkaya, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı bu dönemde, dünyada baş gösteren küresel ekonomik kriz karşısında eğitim ve öğretimin öneminin bir kez daha

Sanayici fabrika kapılarını öğrencilere açıyor
banner240
Başkaya, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı bu dönemde, dünyada baş gösteren küresel ekonomik kriz karşısında eğitim ve öğretimin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

İhracata yönelik sanayi politikası izleyen, gözünü yerli otomotiv ve yerli uçak sanayine diken, hedeflerini büyüten Türkiye;de eğitimin öneminin farkına varılması gerektiğini vurgulayan Başkaya, şunları kaydetti, "Bugün ülkemizde güdülen eğitim politikalarının isabeti ve verimliliği sonucunda mesleki eğitim bir adım öne çıkmıştır. Ancak yeterli değildir. Sanayicinin en büyük sıkıntılarından biri, ara eleman eksikliğidir. Bu sebeple biz genç iş adamları ve sanayiciler ;her işi yaparım; diyen elemana değil, bir işi tam yapan eğitimli elemana yönelmiş durumdayız. Türkiye;nin eğitimde çıtayı yükselttiği muhakkaktır. Ancak hala alınacak yolumuz olduğunu düşünmekteyiz. Bizce Üniversite ile sanayici istenilen derecede entegrasyona ulaşamamıştır. DEGİAD olarak ilimizde bulunan Üniversite ile Denizli sanayisi ve sanayicisi arasında işbirliğinin artırılmasının, kurulmuş olan Teknoparkın canlandırılmasının ve Üniversite destekli Ar-Ge çalışmalarının hızlandırılmasının önemine inanıyoruz."

Denizli;deki Endüstri Meslek Liselerinin sayıca yeterli olmadığını kaydeden Başkaya, sanayinin can damarı olan ara kalifiye eleman eksiğini bu liselerde okuyan gençlerin karşılayabileceğine dikkati çekti. Başkaya, eğitime sivil toplum kuruluşlarının vereceği destekle, kalitenin doğru orantılı olarak artacağını vurgulayarak, "DEGİAD bu farkındalık içinde gerek orta öğretim, gerekse lisans eğitiminde sivil örgüt desteğini vermeye hazırdır. Sanayinin nitelikli eleman ihtiyacı için fabrika ve tesislerimizin kapılarını öğrencilere açmaya hazırız, resmi kurumlarla işbirliği yapmak için görev bekliyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER