PİYASALAR

Geçen hafta küresel piyasalarda emtia fiyatlarındaki hareketlilik ön plana çıktı. Özellikle de petroldeki  sert düşüşler Avrupa piyasalarında enerji hisselerinde ciddi kayıpların yaşanmasına neden oldu.

Geçen haftaya 1.0900 seviyesinde girenparite, 1.0880 seviyesine kadar gerilese de, haziran faiz artışının belirgin fiyatlanmasını getiren FED kararları ve güçlü tarımdışı istihdam verisi gibi dolara destek veren temel gelişmelere rağmen teknik yükselişini sürdürerek haftayı 1.1000 seviyesinde kapattı.Fransa seçimlerinin olumlu etkisi sonrası teknik hareketin devamında ise, en son Kasım 2016’da görülen 1.11 seviyelerinin test edilmesi olası görünüyor.

TÜFE nisan ayında aylık bazda beklentilerin bir miktar üzerinde %1.31 artarak yıllık %11.87 ile son 8-9 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

BIST 100’de daha önce güçlü direncimiz olan 91.500 seviyesi önemli bir destek haline geldi. Bu nedenle olası düzeltmelerin bu seviyeye kadar olabileceğini düşünüyorum. Bu hafta yukarı hareketlerde 95000 ve 96500 dirençlerimiz.

BIST’in, kar realizasyonlarına bağlı düzeltmeler yaptığı ortamda dolarda 3,55 ve altında 3,48’de güçlü destekler. 3,61-3,62 aralığı ilk güçlü direnç bölgesi. Eğer 3,61-3,62 aralığındaki güçlü direnç bölgesini aşması durumunda 3,68’e kadar bir hareket gerçekleştirebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.