banner249

Osmanlı Yatırım Denizli’ye kazandırıyor

Osmanlı Yatırım Yatırım Danışmanlığı Genel Müdür Yardımcısı Osman Utku Bozdoğan, bu yıl yüksek enflasyona rağmen Denizli’deki tüm yatırımcılarına borsadan ciddi kazançlar sağladıklarını açıkladı. Bozdoğan, borsanın yatırım araçları olan altın, döviz ve gayrimenkule göre daha karlı bir yıl geçirdiğini kaydetti.  

Osmanlı Yatırım Denizli’ye kazandırıyor
banner240

Türkiye’de borsa altın dönemini yaşıyor. Özellikle son yıllarda yatırım araçları arasında başı çeken borsa, ciddi kazançlar sağlıyor. Denizli’de iş dünyasının her geçen gün ilgisini çeken borsa, yatırım danışmanlarının tavsiyesiyle beraber daha iyi kazançlar sağlıyor.  

Osmanlı Yatırım Danışmanlığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Utku Bozdoğan, Türkiye’de 7 şubeleri olduğunu belirterek, bunlardan birinin Denizli’de olduğunu ve yaklaşık 50 kişilik bir ekiple Denizli’ye hizmet ettiklerini söyledi.

EN KARLI YATIRIM BORSADA!

Bu yıl Türkiye’de ciddi bir enflasyonu gördüklerini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Bozdoğan, “Alternatif yatırım araçları dediğimiz faiz, döviz ve farklı yatırım araçlarında olan getiriler hep enflasyonun altında kaldı. Dolayısıyla bu yıl yatırımcılarda farklı yatırım araçlarına yönelme oldu. Özellikle gayrimenkul fiyatlarının çok yüksek noktalara gelmesi yatırım cazibesini kaybettirdi. Otomotiv piyasası kısmen hareketliydi. Ama hem otomobillerin bulunabilirliğin az olması, hem de orada fiyatların sürekli yukarı çıkması borsayı, tek alternatifsiz bir yatırım aracı haline getirdi. Dolayısıyla borsaya son dönemde ciddi bir ilginin olduğunu görüyoruz. Yeni yatırımcılardan çok fazla bir ilgi var. Özellikle şimdiye kadar borsayı tanımamış, tanışmamış olanların enflasyondan kendini korumak için geldiklerini görüyoruz” dedi.

BORSA BÜYÜYOR!

Denizli’de son 3 aylık döneme bakıldığında çok ciddi yatırımcı girişleri olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, yatırım danışmanları olmadan hareket etmenin bazı riskler içerdiğini söyledi. Yatırımcıların bilinçsiz bir şekilde en fazla prim yapan hisse senetlerine doğru yönelmesinin doğru bir karar olmadığının altını çizen Bozdoğan, “Dolayısıyla bu da doğru bir karar değil. Şirketlerin temel, teknik veya değerlendirmelerine bakılmadan yatırımlar oldu. Bu da bir takım mağduriyetlere yol açtı. Burada özellikle söylemek istediğimiz şey borsada, seçim dönemine kadar piyasada paranın da bollaşmasından dolayı enflasyonun üzerinde getiri getirebilecek bir yatırım aracı olarak görüyoruz. Burada her hisse senedinin değil hangi hisse senedinin doğru tercih olduğu önemli. Biz hem şirketleri hem sektörleri inceleyerek şirketlerin karlılıklarına bakarak orada müşterilerimize hangi hisse senedini seçmeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla orta ve uzun vadede yatırım danışmanları tarafından fikir alınarak yapılacak yatırımların önümüzdeki dönemde en ciddi yatırım olacağını düşünüyorum” dedi.

BİTCOİN’İ YATIRIM ARACI OLARAK GÖRMÜYORUZ!

Bitcoini hiçbir zaman bir yatırım aracı olarak görmediklerini ifade eden Bozdoğan, “Sonuçta reel olmayan sanal olan bir şeyi biz hiçbir zaman bir yatırım aracı olarak görmedik. Türkiye ekonomik olarak çok hareketli bir ülke. Kuzey Avrupa ülkeleri gibi hareketsiz yada sakin geçen bir ülke değil. Her an bir aksiyon yada haber olabiliyor. Fakat önümüzdeki dönemde beklediğimizin dışında çok negatif bir olay görmezsek önümüzdeki dönem borsanın ben en güvenilir yatırım aracı olacağını düşünüyorum. Özellikle şu anda ciddi anlamda karlılığını artırmış, fiyat performansı olarak da hala daha çok ciddi potansiyeli olan hisse senetleri var. Dolayısıyla borsa enflasyonun da çok çok üzerinde yatırımcılara kazanç sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, 13:17

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER