NASIL İHRACATÇI OLURUM ?

İster ev hanımı olun, ister öğrenci, eğer vergi mükellefi olabiliyorsanız, ihracatçı da olabilirsiniz. 

Vergi mükellefi olmak kolay, isterseniz direk maliye ye başvurursunuz, ya da bir mali müşavir, sizin vergi mükellefi olmanız konusunda yardımcı olabilir. Mali müşaviriniz tecrübe alanına göre, daha sonra yapacağınız muhasebe ve ihracat işlemlerinizde de yardımcı olacaklardır.

Ardından ilinizin bağlı bulunduğu ihracatçılar birliğine üye olmanız gerekir. Birliklere üye olmak için gerekli evraklar, ihracatçılar birliğinin web sayfasından öğrenilir, ya da birliği direk arayarak öğrenebilirsiniz. Bunlar basit formaliteler. Size ihracatçılar birliği bu konuda memnuniyetle yardımcı olacaktır. Sonrasında size bir de ihracatınızı gerçekleştirmek için bir gümrükçü gerekecek. Gümrük müşaviri sizin ürününüzün ihracatı aşamasında her türlü işlemi gerçekleştirmenizde yardımcı olacaktır.

Eğer size bütün bu anlattıklarım çok karmaşık geldiyse, siz yine bir ihracatçılar birliğinin kapısını çaldığınız zaman, size her türlü konuda destek olacaklarından emin olabilirsiniz.

Bu yazımda “nasıl ihracatçı olurum” sorusunu mümkün olduğunca yalın şekilde ifade etmeye çalıştım. Bu kadar basit mi ? Evet, gerçekten basit !

Bir sonraki yazımda, ihraç ürünlerinin seçimi ve Pazar bulma konusuna değineceğim.

Şimdilik hoşçakalın.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.