banner249

Kredi çekenler müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı açıkladı. Albayrak, "Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve bu indirimi yıl sonuna kadar sürdürmeleri konusunda mutabık kaldık" dedi.

Kredi çekenler müjde!
banner240

Albayrak konuşmasında yıl sonuna kadar doğalgaz ve elektriğe zam yapılmayacağı müjdesini de verdi.

Albayrak, "1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapacaklarını belirttiler" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında açıklamalarda bulunan Albayrak, "Son bir haftadır iletişime geçtiğimiz tüm paydaşlarımız taşın altına elini koymayı bir ülke vazifesi olarak gördü. Herkesin birlikte kazandığı bir tabloyu el birliğiyle oluşturacağız. Enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı tek başına kurumların, bakanlıkların ya da devletlerin yürütebileceği bir mücadele değildir." diye konuştu.

Ekip olarak tüm üretim, hizmet, tedarik ve perakende zincirlerindeki firmalarla görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmelerde büyük bir destek gördüklerini belirten Bakan Albayrak, "Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve bu indirimi yıl sonuna kadar sürdürmeleri konusunda mutabık kaldık. Buna katılan tüm firmalarımız belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını taahhüt ettiler" dedi.

"Öncelikli olarak yine küresel olarak çok büyük bir değişim süreci olmadığı sürece elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Bekleyen KDV iade ödenme süreçlerini çok ciddi hızlandırarak yıl sonuna kadar neticelendirmeyi taahhüt ediyoruz. 2019 başından itibaren KDV iade başvurularını, 10 gün içinde iade talebinin yüzde 50'sini ödeyecek bir süreci başlatacağız."

Albayrak, "1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapacaklarını belirttiler" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER