banner249

Kombi bakım servislerine dikkat

Denizli Elektrikçiler Odası Başkanı Beydemir basın toplantısı düzenleyerek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Kombi bakım servislerine dikkat
banner240


Denizli Elektrikçiler Odası Başkanı Cavit Beydemir, kombi bakım ve tamirini yaptırmak isteyen vatandaşları korsan servislere karşı uyardı.


“CALL CENTER ARACILIĞIYLA VATANDAŞLA İRTİBATA GEÇİYORLAR”

İnternet arama motorlarında üst sırada çıkan kişilerin dolandırıcı olabileceğini, vatandaşların tedbirli olmasını isteyen Cavit Beydemir şu uyarıları yaptı:

“İnternet arama motorlarına bir miktar ücret ödeyerek, arama sonuçlarında ilk sıralarda görünmeyi sağlayan ya da call centerler (çağrı merkezi) vasıtasıyla tüketicilerle irtibata geçen bu şahıslar; kendilerinin yetkili servis olduğunu, yapılacak iş ve işlemler için kampanya yaptıklarını ve bu kapsamda normal fiyatların üçte birine bakım ve onarım yapacaklarını beyan edip sahte referans ve isimlerle tüketicileri etkilemektedir. Arama motorlarında ilk sırada çıkan bu korsan şahıslar, tüketici nezdinde güvenilir bir algı uyandırmaktadır.”

“TAMİR ETMEK İÇİN GÖTÜRDÜKLERİ CİHAZLARI GERİ GETİRMİYORLAR”

“Hiçbir yetkisi bulunmayan bu şahısların, kendilerine randevu veren tüketicilerin cihazlarından arızalı olmayan bazı parçaları söktüğü, bu parçaları da yine başka bir tüketicinin cihazından söktükleri parça ile ‘sıfır ürün, orijinal ürün’ adı altında değiştirdiği, hatta bazı cihazları dükkanda tamir etme bahanesiyle götürdükleri ve bir daha geri getirmedikleri, kurumumuzca tespit edilen bazı vakalardır. Korsan servisler tarafından götürülen cihazının durumunu öğrenmek isteyen tüketici ise, söz konusu call centerlara veya bu malum şahıslara bir daha ulaşamamakta, karşısında herhangi bir muhatap bulamamaktadır. Ayrıca bu korsan servislerin vergi kayıtları ya da belli bir adres bilgileri dahi olmadığından, mağdur olan tüketicinin, Tüketici Mahkemelerine başvurabilmesi söz konusu bile değildir.”

“TÜKETİCİYİ MAĞDUR EDİYORLAR”

“Bu şahıslar hem tüketicinin mağdur olmasına hem de amacına uygun hizmet verip işini hakkıyla yaparak vergi, Bağ-Kur, sigorta primlerini, işyeri kirası vs. ödeyip diğer yükümlüklerini yerine getiren birçok esnafın isminin kötüye çıkmasına sebep olmaktadır. Sonuç itibariyle tüketiciler, bakım ve onarım için gelen kişilerden Oda Mesleki Faaliyet Belgesi, Ustalık Belgesi ve Mesleki Yeterlilik Belgelerini ibraz etmelerini istemeli ve ileriki zamanlarda hak kaybına uğramamak için yapılan işlemlerin faturasını talep etmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2021, 21:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER