banner249

“Enflasyon tek haneye inecek”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Mayıs ayından itibaren enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini söyledi.

“Enflasyon tek haneye inecek”
banner240

Özel bir televizyon kanalında Ekonomi Bakanı Zeybekci, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Enflasyon üzerindeki kur etkisinin Mayıs ayından itibaren ortadan kalkacağını açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun yüksek olduğunu ve bir dönem daha kur etkisinin yüksek olacağını ifade etti.Tahmini olarak Nisan ayında enflasyon ile ilgili bir etkisinin olacağını ancak mayıs ayından itibaren nötrleneceğini açıkladı.

Enflasyonun mart ayında yüzde 11’i aşmasını değerlendiren Bakan Zeybekci, enflasyon rakamlarının Mayıs ayı sonrası tek haneye ineceğinin tahmininde bulunarak, enflasyonun yüksek olduğunu ve bunun sebebi olarak da kurun geçen senenin sonuna doğru vergi ile ilgili yaşadığı artışlar olduğunu ayrıca ÖTV’lede de yapılan artışların, bazı tüketim malları üzerine konulan ekstra vergilerin yansımaları olduğunu dile getirdi.

Nihat Zeybekci, kur etkisinin bir dönem daha devam edeceğini ifade ederek, maksimum 1-2 ay daha süreceğini ancak Mayıs ayı gibi nötrleşeceğini söyledi. Mayıs ayından sonra tam tersini yaşayacağımızı, bu durumun talep enflasyonu olmadığını, asıl etkisinin kur olduğunu ve nisan ayında da enflasyon ile ilgili bir etkisi olacağını ancak mayıs sonrası bu durumun nötr hale geleceğini ifade ederek, herhangi bir problem yaşanılmayacağını düşündüğünü belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin ÖTV indiriminin uzamasının gündeme gelmediğini belirterek, indirimin uzamasının değerlendirilebileceğini fakat bu durumun Maliye Bakanı ile yapılacak olan bir çalışmaya bağlı olduğunu ifade etti. Şubat ayında Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV’lerin 30 Nisan tarihine kadar sıfırlanması durumu hükümetin gündemine gelecek olursa kendisinin de destekleyici olacağını açıkladı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER