banner249

DTO, her ay girişimci yetiştirecek

denizli ticaret odası, küçük ve orta Ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (kosgeb) denizli merkez müdürlüğü işbirliği ile her ay “girişimcilik eğitim programı” düzenleyerek, yeni girişimciler oluşturacak.

DTO, her ay girişimci yetiştirecek
banner240
Denizli’nin girişimci ruhu ve başarma azmiyle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini, Denizli Ticaret Odası olarak yeni girişimcilerin potansiyellerini değerlendirmeleri adına her ay eğitimler düzenlediklerini ifade eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, “Daha önceden üçer aylık periyotlarla düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine olan talebin artması sonrasında KOSGEB Denizli Merkez Müdürlüğü ile görüşme yaparak, bu eğitimleri her ay düzenlemek istediğimizi bildirdik. Talebimize olumlu yanıt almamızın ardından her ay düzenleyeceğimiz eğitimlerin ilkini, iki ayrı salonda 60 kişinin katılımıyla gerçekleştirdik” dedi.

Son bir yıl içinde üçer aylık periyotlarla verilen kurslarda 120 girişimciye sertifika verildiğini hatırlatan Başkan Özer, “Artık her ay, yeni girişimcilerimiz, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından verilen girişimcilik kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazanacak. Eğitim programını tamamlayan girişimci adayları, hazırladıkları iş planları ile KOSGEB’e başvurarak, onay çıkması durumunda 27 bin TL’ye varan hibe, 70 bin TL’ye varan faizsiz kredi imkanlarından faydalanacaklar. Bizleri bu fırsatı sunan KOSGEB Denizli Merkez Müdürlüğü’ne ve KOSGEB Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

Özer, işsizliğe çözüm olarak kendi işinin kurulması, istihdam sağlanması ve böylece ekonomiye dinamizm kazandıracak girişimcilerin yetiştirilmesine çok büyük önem verdiklerini, bu sebeple de Denizli Ticaret Odası olarak girişimciliği desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER