banner249

Denizli sonunda kavuştu!

Denizli Valisi Hasan Karahan, yaptığı yazılı açıklamada Denizli’nin Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne Kavuştuğunu bildirdi.

Denizli sonunda kavuştu!
banner240

Denizli’de kuruluş çalışmalarına başlanan “Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı. Böylece Denizli yeni bir Organize Sanayi Bölgesine daha kavuşmuş oldu.

Denizli’de son yıllarda büyük bir ilerleme sağlayan ve bu alandaki büyüme potansiyelinin oldukça fazla olduğu görülen makine imalat sektörüne yönelik olarak kurulacak olan Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Honaz’da, 257,5 hektarlık alanda konumlanacak.

Vali Karahan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Kurucu ortaklarında Denizli Valiliği (% 6,66), Denizli Büyükşehir Belediyesi (% 6,67), Denizli Sanayi Odası (% 66,67) ve Denizli Makina Sanayici ve İş Adamları Derneği (% 20)’nin bulunduğu Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde makina ana sanayi ve makina yan sanayi sektörlerinde üretim yapacak olan yatırımcılar yer alabilecektir.

Kurulacak olan Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; sanayinin disipline edilmesine, şehrin planlı gelişmesine katkıda bulunacak, birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden sanayicilerin bir arada ve bir program dâhilinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimliliğin ve kar artışının sağlanmasını, tarım alanlarının sanayide kullanılmasının kontrol edilmesini, sağlıklı, güvenilir bir altyapı ve ortak sosyal tesisler kurulmasını, müşterek arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayacaktır.

Bilindiği gibi, makina sektörü işgücü yoğun, dolayısıyla da birçok sektöre göre daha fazla istihdamın sağlandığı bir sektördür. Denizli’de kurulacak olan Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, genç işsizlerin istihdam olanaklarını ciddi ölçüde artırarak Denizli’deki işsizlik sorununun, daha da önemlisi genç işsizliği sorununun çözülmesinde önemli bir rol oynayacaktır. İlimizde hızla gelişmekte olan makina sanayi sektörüne büyük katkı sağlayacağına inandığımız Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER