banner249

BES’e yeni düzenleme

Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım yönetmeliği değişti. Cayma hakkını kullanıp sistemden ayrılanlar 3 yıl içinde bir kereliğe mahsus tekrardan sisteme otomatik olarak dahil edilecek.

BES’e yeni düzenleme
banner240

Hazine ve Maliye Bakanlığının Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasını öngören yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikle beraber cayma hakkını kullanıp sistemden ayrılanlar 3 yıl içinde bir defalığına yeniden sisteme otomatik olarak dahil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu süreyi bir yıla kadar azaltabilecek veya 5 yıla kadar artırabilecek.

18 YAŞINI DOLDURMAMIŞ ÇALIŞANLAR EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLECEK

Yönetmeliğin 8. maddesine eklenen maddelere göre, çalışanların 45 yaşını doldurup doldurmadığının tespitinde, emeklilik planına dahil edilmeleri gereken takvim yılının ilk günü esas alınacak. Bu maddenin yayım tarihi olan bugün itibarıyla emeklilik planına dahil edilmesi gereken çalışanların 45 yaşını doldurup doldurmadığının tespitinde ise 1 Ocak 2017 tarihi esas alınacak. İlgili kanunlar kapsamında çalışan sıfatını haiz olmak kaydıyla 18 yaşını doldurmamış çalışanlar da yönetmelik kapsamında emeklilik planına dahil edilecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER