banner249

Başbakan’ın çağrısına sanayicilerden destek

denizli ticaret odası (dto) başkanı necdet Özer, devletin ihtiyacının yerli üretimden karşılanması gerektiğini eskiden beri söylediklerini, bunun başlamasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başbakan’ın çağrısına sanayicilerden destek
banner240
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, devletin ihtiyacının yerli üretimden karşılanması gerektiğini eskiden beri söylediklerini, bunun başlamasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Özer, "Başbakan Erdoğan;ın bu genelgesi, bizi ziyadesiyle memnun etti. Yerli sanayici ve üreticiye büyük bir teşviktir. Sanayicimiz ve üreticimiz, bunun kıymetini bilerek daha kaliteli ürünler üretmelidir. İthal mal, ancak Türkiye;de hiç üretilmiyorsa tercih edilmelidir. Yerli ve yabancı ürün tercihinde, en az yüzde 20;ye kadar yerli ürüne pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır" dedi.

Türkiye;nin hemen her alanda istediği ürünü üretebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Özer, "Devletin büyük alımlar yaptığı askerî, eğitim ve sağlık alanlarında yerli ürünlerin tercih edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle askerî alanda üniversitelerle ve sanayicilerle işbirliği yapılarak her türlü ihtiyacımızı kendimiz karşılamalıyız. Savaşlar nasıl başka ülkenin askeriyle kazanılmazsa bence kullanılan malzemeleri de kendimiz üretmezsek başarı elde edemeyiz. Bu çok acil bir konudur. Askerimizin kullanacağı kamuflaj malzemesinden en üst teknolojik cihazlara kadar üretebilecek bilim adamlarımız ve sanayicimiz var. Eğer Türkiye;dekiler yeterli değilse beyin göçü şeklinde dışarıya gitmiş yüzlerce bilim adamımız var. Bunlar çağrılarak ve her imkan sağlanarak devletimizin ne ihtiyacı varsa ürettirebiliriz. Bu yapıldığı takdirde her yıl milyarlarca dolar verdiğimiz bu malzemeleri kendimiz üretebileceğimiz gibi yüksek katma değerli ürünler olarak da ihraç edebiliriz" şeklinde konuştu.

2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrencilere 2,5 milyon tablet bilgisayar dağıtılacağını hatırlatan Necdet Özer, "Mesela bunun üreticileri mutlaka yerli olmalı. Devlet ne özellikte istiyorsa önceden söylemeli, gerekirse buna göre üretim yaptırmalı. Böyle bir üretimi yapan firma, zamanla bilgisayar teknolojisinde kendini daha da ilerletebilir. Bu ihaleyi herkes takip etmeli" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER