banner249

Aydem ve Bereket Türkiye enerji şampiyonu

Ekonomist Dergisi’nce gerçekleştirilen ‘’Anadolu 500’’ araştırmasında, enerji sektörünün şampiyonları Bereket Enerji Grubu’ndan çıktı. Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. sektörde Türkiye’nin en büyük şirketi olurken, Bereket Enerji Üretim A.Ş. de ikinci sırayı aldı.

Aydem ve Bereket Türkiye enerji şampiyonu
banner240

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki şirketlerin değerlendirmeye alınmadığı ‘’Anadolu 500’’ şirketler sıralaması 2016 yılı ciroları dikkate alınarak hazırlandı. Fortune ve Capital Dergilerinin araştırmalarında, ilk 500’de 6 şirketi ile temsil edilen Grup, Ekonomist’in araştırmasında ise Bereket Enerji Üretim A.Ş. ile 3 kategoride adeta rekora imza attı.

Anadolu 500 sıralamasında, Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. 2016 cirosuyla bir önceki yıla göre iki basamak atlayarak Türkiye’nin en büyük 11.nci şirketi oldu. Bereket Enerji Üretim A.Ş. ise 56 basamak birden atlayarak 14.ncü büyük şirket ilan edildi.

Araştırmada, 500 Anadolu şirketinin sektörel dağılımı da analiz edildi. Buna göre, enerji sektörünün birincisi Aydem, ikincisi ise Bereket Enerji oldu. Türk ekonomisinin 2016 yılında yüzde 3,2 oranında büyüdüğü, buna karşın Anadolu şirketlerinin toplam ciroda 1,9’luk düşüş yaşandığı vurgulanarak, Aydem ve Bereket’in ciro artışı büyük başarı olarak değerlendirildi.

BEREKET ENERJİ 2 KATEGORİDE TÜRKİYE İKİNCİSİ

Ekonomist Dergisi’nin araştırması, Bereket Enerji Üretim A.Ş.’ nin 3 kategorideki başarısını tescilledi. Buna göre, Anadolu’da en hızlı büyüyen şirketler sıralamasında ve istihdamını en çok artıran şirketler sıralamasında Bereket Enerji, Türkiye ikincisi oldu. Karını en çok artıran şirketler sıralamasında ise Türkiye dokuzuncusu ilan edildi.

‘’TÜRKİYE İÇİN VARIZ’’

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Ekonomist Anadolu 500 sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, ‘’ Türkiye için varız’’ dedi. Enerji sektörünün artık günümüz dünyasında ülkeler açısından stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu vurgulayan Saldanlı şunları kaydetti;‘’Türkiye, dünya enerji sıralamasında 13. Sırada. Hedefimiz ilk 10 ülke içinde yer almaktır. Bereket Enerji Grubu olarak bu hedefe ulaşmak için geçmişte olduğu gibi gelecekte de katkı sağlayacaktır. Enerji sektörünün önemli bir oyuncusu olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Ekonomist Dergisi’nin araştırmasından büyük gurur ve mutluluk duyduk. Bu başarıyı çalışanlarımız ile birlikte elde ettik. Enerji sektöründe Türkiye için var olmaya ve geleceğe güvenle bakmaya devam edeceğiz.’’

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER