AĞUSTOS AYINDA HİSSE VE DOLAR PİYASALARI

AĞUSTOS AYINDA HİSSE VE DOLAR PİYASALARI

Yılbaşından bu yana %35’in üzerinde yükselen Borsa İstanbul aşırı alım seviyesinde bulunuyor. Birçok piyasaya göre iskontolu işlem gören hisse piyasasında dövizdeki sakin seyir, TCMB’nin olumlu adımları, KGF etkisi ve devam eden teşvikler ile bazı sektörlerde öne çıkan hareketler ve olumlu bilanço beklentileri etkili oldu. Temmuz ayı  bülteninde belirttiğimiz 105000 seviyesinin geçilmesi ile hızlanan alımlarla endeks Temmuzda 108000 seviyesinin üzerini test etti. Ağustos ayı ile birlikte 110000 seviyesine doğru bir hareket görebiliriz.

Ancak özellikle iyi açıklanan banka bilançolarıyla endeksi yukarıya taşıyan bankacılık endeksinde bu seviyelerden satış gelme ihtimali yükseliyor. Bunun yanında Gümrük Birliği’nin yenilenme sürecindeki sıkıntılar, Almanya ile gerilen ve ekonomiye yansıması olabilecek gelişmeler Türkiye özelindeki sorunlar olabilecekken ABD-Rusya  ve ABD-K. Kore gerginlikleri ile FED ve ECB faiz artırma kararı ve bilanço küçültmenin başlaması küresel risk iştahını bozacak gelişmeler olarak önümüzde duruyor. Bu etkenlerle oluşabilecek bir geri çekilmede 105000 ve 103000 destekleri takip edilmelidir.

Ağustos ayında AKBNK, TUPRS, KCHOL  gibi hisselerin endekse göre daha iyi performans göstermesini bekliyorum.

Dolar/TL de 3,52 çok önemli bir destek durumunda.Bu seviyenin altına gelinirse 3,49-3,50 bandına geri çekilme hızlanabilir. Daha altını şu aşamada beklemiyorum.

Yukarıda ise 3,55 seviyesinin üzerine çıkılarak orada yaşanabilecek tutunma ilk etapta yeniden 3,62-3,65 bandını hedef yapacaktır.  Zira 3,55 üzerinde kısa vadeli ortalamalar yukarı yönde birbirlerini keserek yükseliş yönünde hareket başlatabilir.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.