banner249

Uzman sonrasına cevap verdi!

Pandemi sürecinde tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de öğrenciler zor günler yaşadı. Motivasyon eksikliği ve psikolojik sıkıntı yaşayan öğrenciler için en önemli olan unsur ise okulların rehberlik hizmeti. Denizli Kültür Koleji bu süreçte öğrencilerinin yaşadığı sıkıntıları göz önünde bulundurarak hızlı ve etkin rehberlik sürecini işleterek, öğrencilerinin öğrenme kayıplarının önüne geçti.

Uzman sonrasına cevap verdi!
banner240

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs pandemisi eğitim hayatını olumsuz şekilde etkiledi. Pek çok öğrenci uzaktan eğitimin verdiği eğitim eksikliğinin yanı sıra psikosoyal sorunlarla ve motivasyon düşüklüğü ile mücadele etmek zorunda kaldı.

Denizli Kültür Koleji pandemi sürecinde öğrencilerin ve velilerin bu dönemi en az hasarla geçirmesi için hızla hareket ederek sürekli kontrol ve denetim mekanizması ile altından kalktı. Gerek uzman söyleşileri ile gerekse etkin rehberlik hizmetiyle öğrencilerde yaşanan motivasyonun önüne geçti.

Denizli Kültür Koleji Rehber Öğretmeni Fatma Sarpkaya yaşanan süreçte öğrencilerin yaşaması muhtemel sorunlara önceden önlem aldıklarını belirterek öğrencilerin öğrenme kayıplarının önüne geçtiklerini belirtti. Sarpkaya, “ Biz bu süreçte öğrencilerimize psikososyal anlamda destekte bulunmaya çalıştık. Bizim için onların psikolojik sağlamlıkları çok önemliydi. Bizim bir avantajımız öğrencilerimizin sayısının az olması. Bu sayede öğrencilerimizle hem daha kısa zamanda hem de daha sık görüşmeler yapabildik. Dolayısıyla öğrenci ve velilerimizin ihtiyacı olan alanlarda en kısa sürede geri dönüş sağlayabildiğimiz için motivasyonlarını canlı tutmaya çalıştık. Öğrencilerimizin öğrenme kayıplarının önüne geçmiş olduk aslında.” ifadelerini kullandı.

“Etkinliklerle öğrencilerimizi destekledik”

Sarpkaya, süreç içerisinde rehberlik hizmetine ek olarak çeşitli etkinliklerle de öğrencilerin motivasyonlarını diri tuttuklarını vurguladı. Sarpkaya, “Uzaktan eğitimde de biz yine eğitsel kişisel ve sosyal alanlardaki rehberlik çalışmalarımızı öğrencilerimize seminer, bilgilendirme sunumu, uzman söyleşileri gibi etkinlikler yaparak onları desteklemeye çalıştık.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2021, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER