banner249

Denizli’ye 60 Milyon Euroluk yatırım

Dünya’nın 10 büyük holdingi arasında yer alan İsviçreli Trösch Grubu’na bağlı Europtec Cam A.Ş., Denizli’de Hacıeyüplü mahallesindeki iki büyük tesisisin ardından üçüncü büyük yatırımını tamamladı.

Denizli’ye 60 Milyon Euroluk yatırım
banner240

 60 milyon euro’luk yatırımla son teknoloji cam üreten tesis 35 bin metrekarelik alan içine inşa edildi. 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip Europtec Cam A.Ş.’de 200 kişinin istihdam edileceği açıklanırken, yıllık 20 milyon euro’luk ihracat yapması planlanıyor. 21 Ekim’de açılışı yapılacak olan dev şirketin kurdelesini Afyon’da programı bulunan Başbakan Binali Yıldırım’ın kesmesi bekleniyor. Yıldırım programında uygun bir zaman ayarlanabilmesi durumunda Başbakan olarak Denizli'ye ilk kez gelecek. Ayrıca açılışta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İsviçre'nin Türkiye Büyükelçisi Walter Heffner de yer alacak. Şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında İsviçre Konederasyon Başkanı (Başbakanı) Johann Schneider Ammann da bulunuyor.


 OLAĞANÜSTÜ TEKNOLOJİ 
Son teknoloji tesisin bazı bölümlerine çalışanlar dışında girilmesi yasak. Hem teknoloji hırsızlığına karşı hem de steril alan kuralları gereği bu bölümlere özel temiz kıyafetler ve çalışanlar dışında girilemiyor. Firmanın ürettiği bazı ürünler cep telefonlarının dokunmatik ekranları ya da ev eşyalarının dijital dokunmatik panelleri gibi özel üretim. Bu ürünlerin üretimleri sırasında toz dahil her türlü kirliliğe karşı olağanüstü tedbir alınıyor. Firmanın daimi müşterileri arasında saat devleri Swatch, Rado ve Omega'nın yanı sıra beyaz eşya devleri Bosh ve Simens de yer alıyor.

 O’NUN BÜYÜK EMEĞİ VAR
 Europtec’in Türkiye’ye ve Denizli’ye gelişinde, bunun yanında büyümesinde büyük katkısı olan yüksek teknolojili endüstriyel üretim de gerçekleştirebilen firmanın Hukuk Danışmanı Av. Veysel Gühan, “Açılışımıza başbakanımızı da davet ettik. Katılım göstereceklerini umuyoruz. Denizli ekonomisine katkı koyacak iyi bir tesis kentimize kazandırıldı. Büyük katmadeğer sağlayacak. Her geçen gün büyüyen şirkette ise Denizlili 200 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER