banner249

Avrupa hayalimiz suya mı düşüyor?

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin Avrupa Birliği’yle sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.

Avrupa hayalimiz suya mı düşüyor?
banner240

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda görüşülen ve bugün oylanan tasarı 37'ye karşı 479 oyla kabul edilerek Türkiye’nin Avrupa birliğine girme hayali suya düşmüş oldu. Tasarıda, üyelik müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için OHAL uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirterek, Darbe girişimini güçlü bir şekilde kınadığı ve Türkiye’nin sorumluları yargılama hakkının meşru olduğu belirtildi. Avrupa Parlamentosu'nun üyelik müzakerelerini sonlandırma veya dondurma yetkisi olmamakla birlikte, alınan karar AB Konseyi ve üye ülke yönetimlerine siyasi anlamda mesaj niteliği taşığı ifade ediliyor. Türkiye ve AB arasındaki üyelik müzakereleri konusunun, aralık ayında toplanacak AB Liderler Zirvesi'nde gündeme gelmesi bekleniyor.

OYLAMANIN BİZİM İÇİN HİÇ BİR DEĞERİ YOKTUR
Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararın Türkiye nezdinde hiçbir hükmünün olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti yoktur. Avrupa Parlamentosu’nun böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun belgesidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 14:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ömer coşkun
Ömer coşkun - 7 yıl Önce

Biz bize yeteriz

SIRADAKİ HABER