banner249

Odalar arası işbirliği

Edirne ve Kocaeli illerinin borsa ve ticaret odalarına mensup meslek komitesi, meclis üyesi ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan iki ayrı heyet, karşılıklı görüş alışverişi ve işbirliği yapmak üzere Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti Edirne, Keşan ve Uzunköprü ticaret ve sanayi odalarının meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve kadın girişimcilerinden oluşan 40 kişilik Edirne heyeti, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Odalar arası işbirliği
banner240
Edirne ve Denizli ekonomilerinin masaya yatırıldığı ziyarette, karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli’ye yönelik gerçekleştirilen inceleme gezisinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, heyete Denizli ekonomisi ve Denizli Ticaret Odası hakkında bilgiler verdi. “Denizli ekonomisinin en önemli özelliği, dinamik girişimcileri ve ihracata dönük üretim yapmasıdır.” diyen Başkan Özer, Denizli’nin Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere 171 ülkeye ihracat yaptığını, tekstil, mermer, demir-çelik, kablo, metal, makine ve cam sanayi gibi sektörlerin şehrin önde gelen faaliyetleri olduğunu söyledi.

 Denizli’nin birlik ve beraberliğine de vurgu yapan Özer, “Lobicilik faaliyetlerinin etkin kılınması ve ekonomik sorunlara çözüm yolları bulunması amacıyla 2001 yılında Denizli Sanayici ve İşadamları Platformu kuruldu. Bu platform ile ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler gerçekleştirilip, Denizli’nin menfaatleri için çalışmalar yürütülmektedir.” şeklinde konuştu. Özer, Edirne ile her türlü ticari işbirliği ve görüş alışverişi yapabileceklerini belirterek, sözlerine son verdi. 

Edirne heyeti adına konuşan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Cemal Çolak, Denizli Ticaret Odası’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini, başarılı hizmetlere imza atıldığını gördüklerini ifade etti. Denizli’nin gelişmişliği, büyümesi ve ihracatıyla örnek bir il olduğunu dile getiren Çolak, Edirne olarak Denizli’nin tecrübelerinden ve bilgi birikiminden yararlanmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER