banner249

DTO, üyelerini ihya etti!

Denizli Ticaret Odası, 23 üyesine, dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’nda araştırma yapma, Almanya’nın Köln kentinde sektörel inceleme ve iş gezisi yapma fırsatı sundu. Fuarda, 6 Denizlili firma stand açarak, ürünlerini tanıttı.

DTO, üyelerini ihya etti!
banner240

10-14 Ekim 2015 tarihleri arasında Köln’de gerçekleştirilen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı, 33. kez kapılarını açtı. 100 ülkeden 7 bin firmanın yer aldığı fuarda, Denizli’den, Berkız Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Çalışkan Tarım Ürünleri İnşaat, Taahhüt, Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kırbıyık Kuruyemiş Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Maun Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Seyran Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Taslacılar Tarım ve Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi stand açtı.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal, Meclis üyeleri Hüseyin Kaçar ile Muhammet Alan’ın da aralarında bulunduğu Denizli Ticaret Odası heyeti, fuarda stand açan Denizlili firmalara başarı dileklerini ileterek, Denizli’yi tanıtımları dolayısıyla teşekkür plaketi takdim etti.

Heyet, fuar dışında, Düsseldorf Ticaret Ataşesi Mustafa Hilmi Aşkın’ı makamında ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişi yaptı. Ayrıca Denizli Ticaret Odası heyeti ve fuara katılan Denizlili firmalar, Almanya’nın öncü gıda firmalarından olan Kühlhaus ve Merchahadising Handel Promotion ile B2B (Yüz yüze)  formatında ve tercümanlar eşliğinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Başkan Özer: “Denizli’nin Anuga Fuarı’nda temsil edilmesi çok önemli”

Fuar organizasyonu ile ilgili değerlendirmeler yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası olarak yurtiçindeki ve yurt dışındaki fuar ve iş gezilerini devam ettirdiklerini belirterek, “Denizli Ticaret Odası olarak 23 üyemize, dünyanın en önemli gıda ve içecek fuarı olan Anuga Fuarı’nda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’in yüzde 50 desteğiyle araştırma yapma, Almanya’nın Köln kentinde sektörel inceleme ve iş gezisi yapma fırsatı sunduk.” dedi.

KOSGEB’in yurt dışı gezisine öncülük etmesinin iş adamları için büyük kolaylık sağladığını söyleyen Başkan Özer, “Denizli Ticaret Odası olarak yurt dışı mecralarda yeni pazar arayışlarına ek olarak yeni teknoloji ve ürünlerin takibinin yapılmasını önemsiyoruz. 


Oda olarak, bu tür inceleme amaçlı iş seyahatlerini destekliyoruz. Çünkü gidilen bölgelerde ticarete başlanması, hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı olarak geri dönmektedir. Bunun somut sonuçlarını önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarda görmüştük. Bizlere yurtdışı fuar ve iş gezisi desteğini esirgemeyen KOSGEB’e çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Dünyanın büyük ve önemli bir gıda fuarında Denizli’nin temsil edilmesinin de çok önemli olduğunu belirten Başkan Özer, “Bu yıl fuarda altı Denizlili firmamız stand açmış. İlimizde özellikle son yıllarda tarım ve gıda yatırımlarının arttığı bir dönemde Denizli’nin de gıda sektöründe var olduğunu göstermek çok önemliydi.


 Denizli Ticaret Odası olarak firmalarımıza ilimizi temsil etmeleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Umarız, firmalarımız, Anuga’da sağlamış oldukları bağlantılarını sürdürürler ve böylece ekonomimize katkı sağlarlar.” dedi.

Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya: “Anuga Fuarı, dünya gıda sektörü için çok önemli”

Fuar izlenimlerini paylaşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, tekstil, makine ve mermer sektörleriyle ilgili birçok fuarı takip ettiğini, Anuga Fuarı’nın dünya gıda sektörü için çok önemli olduğunu vurguladı.

Fuarda, dünya pazarına hitap eden markalar ile potansiyel alıcıların biraraya geldiğini gözlemlediklerini aktaran Sarıkaya, “Gıda ile ilgili çeşitliliğe göre branşlaşan ham madde üreticileri, ham maddeyi mamule çeviren ara üreticiler, ürünün pazarda güçlenmesini sağlayan ambalaj üreticileri, distribütörler, ürünün tüketiciye ulaşmasını sağlayan perakende mağazaları, fuar alanında dev bir gıda ticareti ağı oluşturmuştu. 


Ayrıca fuarda, fırınlanmış ürünler, tatlılar, pastalar, içecekler, süt ürünleri, dondurma, sağlıklı yiyecekler, hazır yiyecekler, yiyecekleri koruma tekniği ve pişirme ekipmanları gibi ürün ve malzemeler sergilenmişti.” dedi.

Anuga’nın gıda sektörü ile bağlantıları olanların mutlaka incelemesi gereken bir fuar olduğunu söyleyen Sarıkaya, “Fuarda 150’ye yakın Türk firması Anuga Fuarı’nda boy gösterdi. Bu firmaların büyük çoğunluğu (yaklaşık yüzde 85’i) Türkiye’den giderken, geri kalan firmalar da yurtdışında yaşayan Türkler tarafından kurulan standlardı. Genel olarak bakıldığında firmalarımız, belli bir seviyenin üstündeydi ve fuarda çok fazla ilgi görüyordu.” diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası heyetinde şu isimler yer aldı:

“Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Önal, Meclis üyeleri Hüseyin Kaçar ile Muhammet Alan. Üyeler; Akif Bağcı, Ali Küçükçal, Murat Tütüncü, Ayhan Aytekin, Turgay Altuntaş, Nadir Elbasan, Mustafa Ayten, Alim Arslan, Özgür Özdemir, Ayhan Sabanoğlu, Suat Uzun, Mehmet Acar, Ali Darıcı, Uğur Şenel, Öğünç Öztürk, Hakkı Pekdemir, Adnan Pekdemir ve Besalet Küçüker. Personel Ozan Öner Özmen.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER