banner249

DTO heyeti Külliye'de

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'na katılan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Bu şurada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan işverenlere, yetimlere, engellilere, annelere ve gençlere müjdeler vermesi bizleri heyecanlandırdı. Teşviklerle birlikte işsizlik rakamlarının hızla azalacağına inanıyoruz” dedi.

DTO heyeti Külliye'de
banner240

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Önal, Kemal Tuncer ve Ramazan Çelikkol Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "artı 2" istihdam çağrısı Denizli’yi heyecanlandırdığını ifade eden Başkan Uğur Erdoğan, “ ‘İstihdama iki ilave istihdam’ sağlama hedefine Denizli olarak katkı koymaya hazırız. İşsizlikle mücadele için daha fazla üretmeye ve daha fazla yatırım yapmaya ihtiyaç vardır. Devletimizin açıkladığı istihdam politikaları ile tüm sektörlerimizde hareketlilik olacak ve 2018 yılında işgücüne çok daha fazla katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINDA TUTUYORUZ”

Oda olarak işsizlikle mücadele konusunda girişimcilik eğitimlerine önem verdiklerini belirten Başkan Erdoğan, “Yeni işyeri, yeni istihdam anlamına gelmektedir. Bu amaçla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Denizli Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri düzenlemekteyiz. Biz biliyoruz ki bir kişinin işçiyken işveren konumuna geçmesi, ekonomimiz için çok önemlidir. Bizlerden kurs alıp işyeri açan kişiler, istihdam seferberliğine katkı sağlamış demektir” dedi.

Denizli’nin mesleki eğitim ihtiyacının karşılanması amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini de aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı“Denizli Ticaret Odası olarak Avrupa Birliği Fon Destekli Eğitim Projemiz kapsamında 68 kişiye eğitim vererek, inşaat sektörünün ihtiyacı olan ısı ve su yalıtımcısı yetiştirmiştik. Tekstil sektörümüz için moda ve tasarım merkezi oluşturarak, yeni tasarımcılar yetiştirdik. Bunların dışında kaynakçılık eğitimleri düzenliyoruz. 18 Aralık 2017 Pazartesi günü bu eğitimlerimiz başlıyor. Denizli Ticaret Odası olarak mesleki eğitim için elimizi taşın altında tutuyoruz ve bu eğitimlere sektörlerimizin ihtiyacı doğrultusunda devam edeceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER