banner249

Denizli’den Antalya’ya ticaret köprüsü kuruluyor

ANFAŞ, Basın ve Sektör Buluşmaları’nın Denizli toplantısını gerçekleştirdi.  Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ev sahipliğinde geçekleştirilen toplantıda, Erdoğan ANFAŞ fuarlarına katılım desteği verirken; ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer’den Denizlili firmalara katılım jesti yaptı.  Özer; otel ekipmanları ve gıda fuarlarına katılacak Denizli Ticaret Odası üyelerine %30 indirim sözü verdi.

Denizli’den Antalya’ya ticaret köprüsü kuruluyor
banner240

ANFAŞAntalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.; fuarlar öncesinde sektörün paydaşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

ANFAŞ Basın ve Sektör Buluşmaları’nın Denizli toplantısı, Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  ANFAŞ fuarları ve yol haritası ile ilgili konuların masaya yatırıldığı buluşmaya, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen  ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

2018’DE FUARLARA KATILIM ARTACAK

Toplantı, ev sahibi Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. ANFAŞ fuarlarına desteğin artarak devam edeceğini söyleyen  Uğur Erdoğan, “Geçen yıl ANFAŞ ile sektörümüzü bir araya getirdik. Bu sene tekrar bir araya geldik. Daha önce de söylediğimiz gibi biz fuarları önemsiyoruz. Fuarlar alıcı ile satıcının buluştuğu, yeniliklerin tanıtıldığı, iş bağlantılarının yapıldığı organizasyonlardır. Biz oda olarak üyelerimizin fuarlara katılması için tüm desteğimizi veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 17 fuara katılım gösterdik.  2018 yılında hedeflerimizi daha büyüterek fuarlara katılımları arttıracağız” şeklinde konuştu.

HEM DENİZLİ’YE HEM DE TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLAYACAK

ANFAŞ fuarlarının;  Antalya aracılığıyla Denizli ticaretini geliştireceğini ifade eden Erdoğan, “Denizli’de turizm faaliyetlerinde olan üyelerimizi ANFAŞ’ın otel ekipmanları fuarına katılımlarını sağladık ve olumlu geri dönüşler aldık.  Fuarlar sonucu hem şehrimize hem de ülkemizin geleceğine katkı sağlamak istiyoruz.  ANFAŞ Denizli için elinden geleni yapacaktır. Biz de fuarlarımıza sektör temsilcilerimiz getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

DÜNYAYA AÇILMA FIRSATI

Erdoğan’ın ardından  konuşmasını gerçekleştiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı  Ali Bıdı, sağlıklı yaşam hakkında toplantı katılımcılarına deneyimlerini aktarırken  sağlıklı yaşam için çağrı yatı.

Fuarcılıkla ilgili ANFAŞ fuarların Denizli ve Antalya için ticaret köprüsü kuracağını söyleyen Bıdı, “Antalya ve Denizli iki kardeş şehirdir. İki kentin de karşılıklı ticaret hacmi son derece güçlü durumda. Denizli hem turizm hem de gıda sektöründe önemli bir paya sahip.  Fuarlarımız aracılığıyla Denizli’deki firmalarımız dünyaya açılma fırsatını yakalayacaktır” dedi.

DENİZLİ FİRMALARINA %30 İNDİRİM

Bıdı’nın konuşmasının ardından  ANFAŞ fuarları hakkında sunumunu gerçekleştiren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer,  Denizli Ticaret Odası Başkanı’nın destek mesajlarına karşılık olarak, Denizli’deki firmalara indirim sözü verdi. Eş zamanlı olarak gerçekleşecek 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct  Denizli’deki firmalara çağrı yapan Özer, “Denizli Ticaret Odası ve ANFAŞ iş birliği sonucu;  bugünden itibaren 3 gün boyunca Denizli Ticaret Odası’ndaki firmalara yüzde 30 indirim sunuyoruz.  Cuma gününe kadar Denizli Ticaret Odası üyesi firmalara yüzde 30 indirim sağlayacağız. Firmalarımızın ödeme için endişe etmesine gerek yok. Fuara şimdi katılın, sözleşme imzalayın;  katılım ücretini fuar dönemi olan Ocak ayına kadar yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

1 YILDA 30 FUAR 

Sözlerine, göreve geldiği günden bugüne ANFAŞ bünyesinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi vererek başlayan Murat Özer, “ANFAŞ olarak; Antalya ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, kent ekonomisine özelikle kış aylarında dinamik tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

TURİZMİ ÇEŞİTLERNDİRMEK İÇİN FUARLAR KALDIRAÇ OLARAK KULLANILABİLİNİR!

Turizmi çeşitlendirmemiz gereken bu dönemde ANFAŞ olarak fuarcılık turizmini 2017 – 2018 sezonunda 30 fuara koşuyoruz.   Görüşmeleri devam eden fuarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon, 30’un üzerinde fuarı hayata geçirmeyi planlıyoruz ve 1, 6 milyonun üzerinde kış aylarında getirmeyi hedeflediğimiz ziyaretçiler ile şehir ekonomisine direk katkı sağlamayı hedeflemekteyiz diye konuştu.

KIŞ AYLARINDA 1,6 MİLYON TURİST

Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte Antalya’da başlayan turizmi çeşitlendirme çalışmalarında ANFAŞ olarak fuar turizmini başlattıklarını ifade eden Özer, ‘Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı 4 mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz.  Fuar sektöründe bilindiği gibi harcanan her 100 avronun 85 avrosu kente katkı koymaktadır.  Bu yıl gerçekleştireceğimiz 30 fuar ile birlikte 1,6 milyonun üzerinde fuar ziyaretçisini kış aylarında ANFAŞ’ta ağırlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

İKİ DEV  –  FOOD PRODUCT VE HOTEL EKİPMANLARI FUARLARI – EŞ ZAMANLI TEK ÇATI ALTINDA

Sözlerine  ANFAŞ fuarları 29.HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25.FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı  ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden  Özer,  ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği fuarların   Antalya Expo Center’ın büyümesiyle birlikte tek çatı altında yapma fırsatı bulduklarını ifade etti. Özer, “Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuarda yerini alan sektör profesyonelleri;  konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere  aynı anda ulaşabilecek. Katılımcılar;  fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler, ikili iş görüşmeleri ve  konferanslara doğru hedef kitleye ulaşabilecek” diye konuştu.

GIDA VE OTEL EKİPMANLARI FUARLARINDA  %  85 DOLULUK ORANI

Çalışmaların, katılımcıların yüzünü güldürdüğünü söyleyen Özer, “Fuar sırasında yaptığımız satışlarda, katılımcıların yarısından fazlası, 2018’deki organizasyonda yerini aldı. Eylül ayı itibari ile HotelEquipment ve FoodProduct fuarlarımızda yüzde 85 oranında doluluğa ulaşmış durumdayız. Sektörün önde gelen dev kuruluşları, fuarın açılmasından aylar önce sözleşme imzalayarak yerlerini aldı.  Fuar alanımızdaki kapasitenin kısa süre sonra tamamen dolmasını bekliyoruz. Buradan Kayseri’deki tüm paydaşlara çağrımızı yineliyoruz. Gelin fuarlarımız aracılığıyla el ele büyüyelim” dedi.

Toplantı sonrası ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ve ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a; odanın ANFAŞ fuarlarına yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER