banner249

Bilişim Mucitleri, Startup Weekend etkinliği için Denizli'deydi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu organizasyonuyla Startup Weekend, Bilişim Mucitleri ile bu kez Denizli’de gerçekleştirildi.

Bilişim Mucitleri, Startup Weekend etkinliği için Denizli'deydi
banner240

Uluslararası bir etkinlik olan Startup Weekend, Samsung ve Habitat tarafından yürütülen Bilişim Mucitleri kapsamında 12-13-14 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlendi. TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu, Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve Viveka tarafından desteklenen organizasyona katılan girişimciler, öncelikle iş fikirlerini ortaya attı. Daha sonra sunulan fikirler içinden en iyileri seçilip takımlar kuruldu. Takım kurulumunun ardından fikirler, şirketleşme sürecine alındı. Murak Gök, Koray Yıldız, İdil Şerifoğlu, Özümcan Demir, Ahmet Gözüaçık, Onur Can Sert, Barış Okur, Burcu Gökgöz ve Emin Okutan gibi mentorlar (akıl hocaları) girişimcilere yön gösterdi ve son olarak ekipler jüriye sunumlarını yaptı.

Samsung Türkiye Kamu Sektörü Direktörü Dr. R. Erdem Erkul, Samsung Kurumsal Çözümler Müdürü Mustafa Özçilingir, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, IDE Danışmanlık Kurucu Ortağı İsmet Benli ve TOBB Denizli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Civan Sözkesen’den oluşan jüri üyeleri tarafından dikkatle izlenen sunumlar sonucunda ilk üç fikir belirlendi. Dereceye giren ilk üç ekibe, çeşitli hediyeler takdim edildi.  

Startup Weekend etkinlik ile ilgili değerlendirmeler yapan TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Civan Sözkesen, çok verimli geçtiğini belirterek, “Katılımcılarımız 48 saatte teknoloji tabanlı iş fikirleri eğitimi aldı. Bu eğitimler sırasında mentorların yönlendirmeleriyle şirket kurma aşamasına gelindi. Zaten bizlerin ihtiyacı olan ortaya atılan fikirlerin ve projelerin nasıl hayata geçirilmesiydi. Etkinliğimizde bunların uygulamaları olarak hayata geçirilmesi girişimci ve girişimci adaylarımız için çok faydalı oldu.” dedi.

TOBB Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu’nun koordinatörlüğünü yürüten Denizli Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, girişimciliği her zaman desteklediklerini vurgulayarak, “Biz Denizli Ticaret Odası olarak girişimciliği önemsiyoruz. Startup Weekend etkinliğinin gençlerimiz için faydalı olması doğru işler için destekler sağladığımızı gösterdi. Denizli Ticaret Odası olarak girişimci potansiyelinin arttırılması için desteklerimizi devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER