DOLAR”DA SONA DOĞRU

Geçen haftaya baktığımızda altın ve sterlinde sert geri çekilmeler, dolar ve euro da sert yukarı hareketleri gördük. Özelikle borsanın prim yaptığı dönemde dövizdeki yukarı hareket dikkat çekiciydi. 

Bunun en önemli sebeblerinden biri moody’s sonrası piyasaların önünde kısa vadede bir sorun görünmemesi nedeniyle yabancıların hisse alışlarıdır. Ayrıca düşük gelen enflasyon Merkez Bankasının elini rahatlatarak faiz indirimine zemin hazırladı. Fed’in ABD seçimleri öncesi faiz artırmayacağı beklentiside oluşunca yurt içinde tahvile ilgi arttı. 

Bu pozisyonlarda korunma amaçlı olarak aynı zamanda dövizede ilginin artması nedeniyle hem borsa hem de dövizin yükseldiği ender bir haftayı geride bırakmış olduk. Bu hafta Erdoğan-Putin görüşmesi, Deutsche Bank ve ABD başkanlık seçimi ile ilgili gelişmeler ve bilançolarla ilgili gelecek rapor ve beklentiler piyasaların takip edeceği gündem maddeleri olacak. 

Bu gelişmeler ışığında uzunca bir zamandır 76000-79000 bandında hareket eden BIST 100’ün bir süre daha bu aralıkta kalacağını düşünüyorum. Özellikle hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkacağını eğer bir tarafa kırılma olursa onun 79000 seviyesinin yukarı kırılması yönünde olacağını tahmin ediyorum. Dolarda 3.06 önemli bir nokta. 

Geçilmesi zor olsada olası. 3.08 denemesini bu hafta görebiliriz. 3.0250 ve 3.00 desteklerini takip ederek işlem yapılabilir. Bol kazançlı günler dilerim. Twitter: @sadikMazanoglu e-mail: [email protected]

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.