banner249

Tavaslılara işaret dili eğitimi

Denizli’de Tavas Belediyesi ile Tavas Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlediği “İşaret Dili ” kursunu tamamlayan 23 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Tavaslılara işaret dili eğitimi
banner240

“Türk İşaret Dili Konuşan Eller, Duyan Gözler, Parmakların Sesi, Engelsiz Yaşam” adlı sertifika törenine Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Fışkın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nurdoğan Yaşar, İlçe Gençlik Spor Müdürü Serdar Eren, Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Barış Turgutoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Bir engeli olmayan bireylerin işitme engeli olan bireylerle rahat iletişim kurabilmesi açısından çok önem arz eden bir kurs oldu. Tabiatta o kadar çok ses var ama duyamıyorsunuz. İşitme engelli kardeşlerimizle işaret dili sayesinde şiiri, duyguyu, kahramanlığı, ezgiyi, türküyü anlatmak çok önemli. Aramızdaki tek engel ses. Bu engeli kaldırmanın ve iletişim kurabilmenin yolu ise işaret dili. Öğrenmenin yaşı, zamanı, mekanı yok. Herkesi Halk Eğitim Müdürlüğümüzün açtığı kurslara davet ediyoruz. Bu kurslar sayesinde eğitimli, bilgili, kültürlü bireyler yetişmesiyle birlikte hayatımızın her alanına kalite, yenilik, değişim ve dönüşüm sirayet eder” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER