banner249

Seraları kar vurdu!

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle pek çok sera ve ağılda çökmeler meydana geldi. Çökmeler sonucunda hayvan ölümlerinin olduğu, hasar tespiti için Acıpayam İlçe Tarım yetkililerinin saha çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Seraları kar vurdu!
banner240

Denizli’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı Acıpayam ilçesinde olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Darıveren Mahallesi’nde kapalı alana kurulu olan yaklaşık 40 bin metrekare sera kar nedeniyle tamamen yıkıldı. Karanfil yetiştiricisi Kadir Hüseyin Okyay’ın da arasında olduğu 9 bin metrekarelik sera dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde yoğunluğunu artıran kar yağışı nedeniyle serada çökme meydana geldi. Serada yeni sezon ekimleri için hazırlık aşamasında olduğunu belirten Okyay, “Tarım ve Orman Bakanlığı Acıpayam İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler inceleme yaptı. Acıpayamlı üreticiler olarak uzun yıllardan bu yana kuraklıkla pençeleşen bölgemize bu yıl gerçekleşen kar yağışlarına çok sevindik. Hele ki dün başlayan sulu kar yağışı bizi daha da çok sevindirdi. Ancak sabah seramızın kurulu olduğu yere kontrol amaçlı geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında biz de yıkıldık. Kısa süreli yaşadığımız üzüntünün ardından devletimize olan güvenimizden dolayı zorlukların üstesinden rahatlıkla gelebileceğimizi biliyoruz. Geçen yıl bu serada ürettiğimiz karanfillerin tamamını çiçeğin dünyadaki merkezi halindeki Hollanda’ya ihraç ederek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya çalıştık. Bu yıl başımıza böyle bir olumsuzluk geldi. Bazı olumsuz hadiseler yaşanabiliyor ancak biz kar yağışına hasrettik, yeter ki bereket olsun” dedi.

Öte yandan, ilçe merkezine bağlı bazı mahallelerde de çoban ağıllarının çökmesinden kaynaklı hayvan ölümlerinin olduğu ve hasar tespiti için Acıpayam İlçe Tarım yetkililerinin saha çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER