banner249

PAÜ'nün elektrikli otomobili 'Alatay' enerjisini Aydem’den alıyor!

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi'nin öğretim üyeleri ve öğrencilerin içinde bulunduğu bir ekip tarafından yapılan elektrikli otomobil 'Alatay’ Elektromobil Araç Projesi’nde sona gelindi.

PAÜ'nün elektrikli otomobili 'Alatay' enerjisini Aydem’den alıyor!
banner240

PAÜ Mühendislik Fakültesi tarafından 2014'te projesine başlanan ve üretim ardından 2016'da TÜBİTAK'ın yerli ürün teşvik kategorisinde birinci olan elektrikli araç Alatay'ınsponsorluğunuAydem Elektrik Perakende Satış şirketi üstlendi. Yüzde 100 yerli, 80 kilometre hız yapabilen Alatay, 400 kilometreye kadar da mesafe kat edebiliyor.

Bu yıl TÜBİTAK'ın düzenleyeceği yarışmaya motor da dahil olmak üzere tüm bileşenleriyle yerli olarak tasarlanan yeni bir araç modeliyle katılacak olan Alatay, Elektromobil kategorisinde derece elde etmeye çalışacak.

Alatay Elektromobil Projesi’nin büyük oranda tamamlandığı ifade eden proje danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, “Bu yıl geçmiş yıllarda kazandığımız bilgi, tecrübe, deneyim ve özellikle de kurumsal bir firma olan Aydem’in güçlü desteğiyle daha iyi bir çalışma hedefi ile yola çıktık. Çalışmalarımızın tüm tasarım evreleri tamamlanmış araç montaj ve test aşamasındadır. Çok yakın bir zamanda da proje tamamlanmış olacaktır. Her zaman iddialıyız. Çünkü işimizi seviyoruz ve güçlü bir ekibiz. Bilindiği üzere elektrikli araçlar ülkemizin öncelikli alanları arasındadır. Ülkemizde konuyla ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Neden yakın bir gelecekte kendi elektrikli aracımızı üretmeyelim? Ekibim bu anlamda bazı şeylerin yapılabileceğini göstermektedir. En önemlisi de genç mühendislerin yetişmesine katkı sağlamaktadır. Nerdeyse aracın tüm bileşenlerini yerli olarak tasarlayıp gerçekleştiren proje ekibi bu yarışmada da adından söz ettirip dereceyle dönecektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER