banner249

Özlemle anıyor ve arıyoruz

Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 79. yılında özlemle anıyor ve arıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümü nedeniyle Denizli protokolü mesaj yayımladı.

Özlemle anıyor ve arıyoruz
banner240

Vali Hasan Karahan,  “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde minnet ve şükranla yad ediyoruz.10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Kısa bir süre önce 94. yıldönümünü kutladığımız ve Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, bugün kuruluş idealine uygun olarak dünyanın en güçlü devletleri arasına girme yolunda hızla ilerlemektedir. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “İstiklal Savaşını zafere ulaştıran eşsiz komutan, dahi bir devlet adamı ve hayatını ülkesine adamış cesur bir eylem adamı olan Gazi Mustafa Kemal’i vefatının 79. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal,  saygın bir lider ve eşsiz bir komutan olarak insanlık tarihine damga vuran istisna şahsiyetlerden birisidir. Ecdat yadigârı vatan topraklarımızın savunulmasında verdiği mücadeleyi tarif etmeye kelimeler kifayetsiz kalır. Atatürk, milletimizin istiklale kavuşma hayaline ve mücadelesine önderlik ederek zafere taşımıştır. Türkiye’nin bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Atatürk aziz milletimizi müşterek idealler etrafında bir araya getirmeyi başarmış ve Türkiye Cumhuriyetini sağlam temeller üzerine inşa etmiştir. Bu vesileyle ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yad ediyorum”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece ulu bir önder olarak anmak değil önemli olan onun vatanperverliği ile ilme, bilime, eğitime, sanata, spora bakışını kısacası her yönüyle O’nu anlamak ve gelecek nesillere de onu doğru anlatabilmektir. Aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte, merhum tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şahsım ve tüm Pamukkale Üniversitesi Ailesi adına rahmetle anıyor, sonsuz minnettarlığımı sunuyorum.”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,“Kurtuluş mücadelesinin ardından çok zor şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ektiği tohumlar filizlendi, büyüdü ve gelişti. Türkiye Cumhuriyeti, onun gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine koşar adım ilerlemeye devam ediyor. Bizler de O'nun gösterdiği yolda, ülkemizi en çağdaş seviyeye getirecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.Aziz Türk milleti geçmişte olduğu gibi birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef almaya çalışanlar karşısında Atatürk'ün emaneti olan cumhuriyete ve milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor. Bizler de bu kutsal vatanı korumak, gelecek nesillere güçlü, müreffeh ve dünyada söz sahibi bir Türkiye bırakmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu duygularla bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi yad ediyor, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz."

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,“Askerlik dehası ile Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtararak, bağımsızlık, özgürlük yolunda önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adı silinmeyecek bir dünya lideridir. Bugün bizlerde onun bıraktığı emanete sahip çıkarak, Atatürk’ün mücadelesini verdiği en büyük hayali Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarma görevini üstlenerek, daha da çok çalışmaya devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkma bilinciyle, demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu düşüncelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükran ve minnetle anıyorum”

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi; sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümü. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin mimarı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ülkemizi hep birlikte kardeşlikle, sevgi ve saygıyla kenetlenen güvenli ellerle çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracağız. Demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye, güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde şükranla anıyor, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Atamızın ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde O’nu sevgi ve saygı içerisinde anıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca, vatanı ve milleti için zor şartlarda mücadele etmiştir. Bizler de Ulu Önderimizin izinden giderek Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, birlik ve beraberliği, milletimizin bütünlüğünü hiçbir zaman hiçbir kuvvete böldürmeyeceğiz. Denizli Ticaret Odası olarak bu uğurda, üzerimize düşen görevi yerine getirerek, her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, halkımızı bir araya toplayarak, milli birliği gerçekleştirmiş; Türk milleti ile birlikte yürüttüğü Kurtuluş Savaşı’yla büyük bir zafer kazanmış ve bizlere bir olunca, beraber olunca ne kadar güzel zaferler kazandığımızı göstermiştir. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil bağımsızlık yolunda yaktığı ışıkla tüm ulusların hayranlığını kazanmış büyük bir liderdir. Öngörülerinden bugün dahi faydalandığımızı Atamızın aramızdan ayrılışının 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde O’nu saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz. Fikirleri ile geleceğe ışık tutan Atatürk’ün vizyonu günümüzde bile milletimizin yol haritası olmuştur.Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının zor şartlar altında kurmuş olduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak, kalkındırmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak yegâne amacımızdır. İş dünyası olarak bu amaçlar için birlik ve beraberliğimizden, bağımsızlığımızdan ödün vermeden gece gündüz kararlılıkla çalışıyoruz. Bizlere bırakılan mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.Bu duygu ve düşünceler ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük Atatürk hepimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 08:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER