banner249

Öğrencilerin hayalleri Akıl Çağı Okulları’na emanet

“Her öğrencinin bir hayali ve hayatı vardır ve bu bize emanettir” sloganıyla yola çıkan Denizli Akıl Çağı Eğitim Kurumları birbirinden önemli başarılara imza atıyor.

Öğrencilerin hayalleri Akıl Çağı Okulları’na emanet
banner240

"Türkiye'ye Öncü Dünya'ya Örnek" vizyonu ile çalışmalarına yön veren Denizli Akıl Çağı Eğitim Kurumları öğrencilerini proje çalışmalarında destekliyor.

Denizli’de Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi olarak hizmet veren kurum öğrencilerinin başarıya ulaşması için tüm imkânlarıyla seferber oluyor. Bu kapsamda ilk yıl BASMUN’a katılan öğrenciler, Denizli Gençler Hentbol Şampiyonası’nda birinci olarak okula büyük onur yaşattı. Öte yandan bir ilke imza atan Akıl Çağı Eğitim Kurumları okul kıyafetlerini öğrencilerine tasarlattı.

Öğrencilerini sınava değil öncelikle hayata yetiştirdiklerini ifade eden Akıl Çağı Eğitim Kurumları Müdürü Fatih Maydan, okulun yeni yıl hedeflerini ve eğitim sisteminde sunduğu farklılıkları açıkladı.

TYT PROGRAMI

Değişen üniversite sınav sistemine en hızlı ve verimli şekilde uyum sağlayan kurumlardan olan Akıl Çağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin geçmişten gelen eksiklerini hızlı ve verimli bir biçimde kapatmak için Denizli’de bir ilk olarak 11. sınıf öğrencilerine 20 Kasım itibarıyla TYT dersleri verilerek TYT ders ve konularından eksiklerini kapatması amaçlandı.Buradaki amaç, 11. sınıf öğrencilerinin 12. sınıfa geçerken TYT ders ve konularından eksiklerini kapatarak onların daha başarılı olmalarını sağlamak ve öğrencilerin kaygı düzeylerini minimuma indirmektir. Bu anlamda hazırlanan program, öğrencilerin temel akademik eksiklerini kapatmak, bilgilerini kalıcı hâle getirmek ve onlara hız kazandırma üzerine kurulmuştur. Haftalık 12 saat olarak uygulanan TYT programında öğrencileri tercih edecekleri alanlara uygun dersler ağırlıklı olmak kaydıyla tüm derslerden konu anlatımları yapılmakta,  soru çözümleriyle eksikleri kapatılmakta ve haftalık olarak yapılan MR ve Chek-Up sınavlarıyla düzeyleri ölçülmektedir. Yapılan sınavlar neticesinde öğrencilerin sonuçları incelenerek kendilerine özel ve eksiklerine yönelik etüt, ek ders ve ödev programları uygulanmaktadır.

AKIL ÇAĞI EĞİTİM KURUMLARI’NDA BAŞARI

Geçen yıl sınava giren 130 öğrencisinin yine Denizli’de en yüksek sayı ve oranla 35’ini Tıp Fakültesine göndermiş olan Akıl Çağı Eğitim Kurumları, bunun yanı sıra Türkiye’nin en iyi mühendislik, mimarlık, hukuk  gibi bölümlere öğrencilerini yerleştirmeyi başarmıştır. Bu yıl da başarısını artırarak ve katlayarak devam eden Akıl Çağı Eğitim Kurumları, Kasım ayında yapılan Türkiye Geneli ÖZDEBİR deneme sınavında;

Denizli                                                                    

İlk 10’da 7                                                                           

İlk 100’de 30

Türkiye

İlk 10'da 1

İlk 100'de 4

İlk 1000'de 13

İlk 5000'de 38

İlk 10000'de 76

İlk 20000'de 145                                                                    

MR ve CHECK-UP SİSTEMİ

Haftalık olarak yapılan ve Akıl Çağı Eğitim Kurumları’nın bir markası olan MR ve CHECK-UP sınavlarında temel amaç öğrencinin ünite bazında ve genel olarak düzeyini ve eksiğini görüp buna uygun çalışma yapmaktır. MR ve CHECK-UP Sisteminde tıpkı doktorların yaptığı gibi önce teşhis konulup daha sonra tedaviye geçilmektedir ve bu tedavi bireye özgüdür. MR ve CHECK-UP sınavlarının sonuçları rehberlik birimi tarafından tek tek incelenip öğrencinin eksikleri için yapılması gerekenlere karar verilir.

ACUSK (AKIL ÇAĞI CHECK-UP SİSTEMİ KİTAPÇIĞI)

ACUSK her öğrencinin girdiği MR ve Check-Up’lardaki eksiklerini kendilerininde bire bir görüp takip etmesi için oluşturulmuş bir Akıl Çağı Eğitim Kurumları ürünüdür.

AKILLI DİSİPLİN

Akıl Çağı Eğitim Kurumları’na ait ayrıcalıklı bir uygulama olan akıllı disiplin ile her öğrenci eğitiminin gereklerini yerine getirmenin bilincine ulaşır. Bu sistemde yaptırım, ceza ya da ödül yoktur. Her öğrenci bir birey olarak korku ya da ödül için değil bilinçli olarak başkalarına saygı çerçevesinde davranır.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 16:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER